≫ 

Najjeftiniji načini da se rešite dosadnih MRAVA!

Većinu ovih stvari sigurno imate u kući, a ne znate da mogu da oteraju mrave. Evo kako da se rešite dosadnih napasti

  • 11

Borba s mravima kod mnogih počinje već u proleće, a leto je godišnje doba kada nam uzrokuju najveće glavobolje. Donosimo vam sedam korisnih saveta pomoću kojih ćete se rešiti ovih malih napasti.

Lepljiva traka

Pohod vojske mrava na vašu kuhinju prvo zaustavite obostrano lepljivom trakom. Pronađite putanju mrava i prostor prema kojem se kreću "ogradite" trakom preko koje kolona jednostavno neće moći da pređe.

Borna kiselina

Prodaje se u obliku praška. Pomešajte 3 kašike borne kiseline i 3 kašike šećera u 2 dl tople vode. Namočite komadiće vate u ovu tečnost i stavite ih na mesta gde se skupljaju mravi. Šećer će ih privući, a borna kiselina uništiti.

Brašno

Mravi ne podnose belo pšenično brašno pa ćete ih njime lako odbiti. Posipajte brašno po ivicama prostorije u koju dolaze. Još jedno brašno koje će ih uništiti je - kukuruzno. Ovu vrstu brašna mravi će odneti nazad u svoj rov i pojesti, ali ne mogu da ga svare i to će ih potamaniti.

Printskrin: Youtube / EAI PRODUCTIONS Printskrin: Youtube / EAI PRODUCTIONS

Tegla za cveće

Ako ste u dvorištu locirali rov mrava, jednostavno ćete ga uništiti pomoću obične tegle. Jednu veću teglu smestite ravno iznad rova, kroz rupice na dnu tegle ulijte dve litre vrele vode i tako ćete uništiti njihovu naseobinu.

Citrusi

Ne trebaju vam opasni industrijski insekticidi da biste se odbranili od mrava, pomoći će vam limun i pomorandža čije mirise mravi ne podnose. Limunovim sokom poprskajte pragove i simsove prozora. U blenderu napravite pire od pomorandžine kore i jedne šoljice tople vode pa ga polako izlijte u mravlju naseobinu.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Biber

Mravi u vašem domu uglavnom traže šećer, a vi ih iznenadite biberom. Mesta na kojima se skupljaju i kojima putuju posipajte biberom jer ćete im tako poslati poruku da u blizini nema šećera.

Začini

Mravi vole da putuju i u smeru mlevene paprike. Odbijte ih od paprike tako što ćete u posudu ili paketić u kojem je čuvate staviti lovorov list. Sličan trik možete primeniti i na posudama sa šećerom, samo što u tom slučaju možete zalepiti lovorov list na njih jer bi šećer pokupio njegov miris. Unutar kuhinjskih ormarića stavite male vrećice s žalfijom, lovorom ili cimetom jer i njihovi mirisi odbijaju mrave.

(Telegraf.rs / PortalOko)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Abudabi

    28. jun 2015 | 17:16

    Ehh..pa nisu ni Mravi ko sto su nekad bili...Nista od ovog ne vredi.

  • aaa

    1. jul 2015 | 20:34

    Mleveni biber isprobao,pojavila se najezda za manje od 2-3 minuta nema nijednog

  • Nije bitno

    19. septembar 2016 | 18:34

    Sve sam probala i ne pomazee!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA