Ova MASKA ZA LICE je tajna prelepe kože japanskih GEJŠI

Žene sa Dalekog Istoka odavno znaju koje su sve blagodeti konzumiranja pirinča za dobro zdravlje i vitak stas. Međutim, on ništa manje nije moćan ni kada je u pitanju nega kože

  • 3

Da li ste znali da se pirinač smatra isceljujućim kozmetičkim sredstvom koje žene vekovima unazad koriste u nezi svoje kože, a posebno ga cene japanske lepotice?

JAPANSKA SEKS-MUDROST: Zavedite ga kao gejša!

Bogat je vitaminima B grupe koji stimulišu rast i obnovu ćelija, usporavaju njihovo starenje i poboljšavaju prokrvljenost kože, a to je sve što ženama treba za blistav izgled lica.

Zato kontroverzne gejše, da bi održale kožu besprekornom i sprečile prevremeno starenje, redovno koriste masku od pirinča.

U pitanju je lekovita maska spravljena od belog pirinča, mleka i meda koja dubinski hidrira kožu, sadrži antioksidanse i stvara površinsku zaštitu od ultraljubičastih zraka čime onemogućava stvaranje depigmentacija.

Nakon njene upotrebe koža postaje meka, baršunasta, a ten posvetljen i blistav. Evo kako da napravite ovu čudotvornu masku za lice.

Foto-ilustracija: Foter/Qsimple, Memories For The Future Photography Foto-ilustracija: Foter/Qsimple, Memories For The Future Photography

Dve do tri supene kašike sirovog pirinča stavite u hladnu vodu i skuvajte ga dok dobro ne omekša. Uvarak, koji ćete kasnije takođe iskoristiti, procedite i ostavite u posebnoj posudi.

Prokuvan pirinač properite mlakom vodom i dodajte mu jednu kašiku toplog mleka. Promiješajte smesu do ujednačenosti i dodajte u nju jednu kašiku meda.

Masku nanesite u debljem sloju na očišćenu kožu lica i vrata.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Držite je pola sata, a nakon toga je uklonite (najbolje vlažnim peškirom) i umijte se tečnošću koja vam je ostala od skuvanog pirinča.

Preostali uvarak možete da zaledite u kalupima za led i da ga koristite kao kocku leda za masažu lica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    28. jul 2015 | 17:05

    Prosto ne mogu da ne prokomentarisem ovu glupost. Japanke imaju meksi i cistiji ten jer ne jedu leseve za svaki obrok ko srpkinje, niti vise na kravinoj sisi. Njihova ishrana je pretezno biljna sa malo ribe. nikako kravino mleko. Ono je prepuno hormona i antibiotika koji vas cine starim i bolesnim.

  • ma samo nek se prica

    11. septembar 2015 | 14:42

    Maja 28.07.2015 - 17:05 Sigurno si prelepa i prepametna!?

  • ESMA

    27. jul 2015 | 14:01

    dA LI SAM U PRAVU STO POISTOVECUJEM UCINAK ZNACAJA PIRINCANE VODICE SA PROKUVANOM VODOM OD KROMPIRA?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA