Kristijan Lubuten: Ko ne može da hoda u mojim cipelama, ne treba ni da ih nosi

Francuski dizajner cipela izjavio je da ga uopšte ne zanima da li su cipele koje kreira neudobne za nošenje

  • 0

Lubuten je izjavio da nošenje visokih potpetica samo po sebi predstavlja mešavinu bola i zadovoljstva i dodao je da ni malo ne saoseća sa ženama koje se žale na štikle. Kao primer naveo je pop-rok divu Tinu Tarner koja je doskora bila u stanju da celovečernji nastup u Medison Skver Gardenu iznese na vrtoglavim potpeticama.

- Ako Tina Tarner i prateći bend Prinsa u mojim cipelama mogu tri sata da budu na sceni, nemojte mi reći da je nemoguće hodati u njima. Štikle su zadovoljstvo sa bolom. Ako ne možete da hodate u njima, nemojte ih nositi – poručio je kreator i dodao:

- Nisam opsednut seksom i ne dopada mi se kada žena previše podseća na prostitutku. Međutim, ne zaboravite da je Frojd u svojoj ordinaciji imao odlivak stopala. Stopalo je Frojdu bilo veoma važno - rekao je dizajner.

Prva cipela koju je Lubuten dizajnirao bila je inspirisana princezom od Velsa. On tvrdi da ga je inspirisala fotografija princeze Dajane koja je izgledala tužno i kao da joj je dosadno dok je princ od Velsa držao govor.

- Zapitao sam se Šta bi joj vratilo osmeh na lice? - ispričao je četrdesetdevetogodišnjak.

Iz ovog  razmišljanja proizašle su Love, baletanke sa ispisanom rečju ljubav. Koliko on zna, princeza ih nikada nije kupila, ali mnoge žene jesu. Kasnije mu je Dajana poslužila kao inspiracija za drugu vrstu cipela - cipele sa dekolteom.

- Ljudi su tada imali problema sa dekolteom za prste. Naročito u Francuskoj. Francuskinjama niste mogli da prodate sandale, jer nisu išle kod pedikira i stopala su im bila užasna - prisetio se Lubuten, i otkrio da je inspiraciju za dekolte cipele dobio kada je video Dajanu kako igra sa glumcem Džonom Travoltom:

- Nosila je one ružne engleske cipele u kojima se videlo pola prstiju. Delovale su istovremeno kičasto i dobro.

Dizajner je rekao i da mu se ne dopadaju štikle za muškarce, ali da razume one koji moraju da ih nose zbog visine.

- Muškarci u štiklama? To su pre protetička pomagala, ali ih razumem. Žene imaju ogromne štikle i postaju sve više. Muškarcima je potrebna pomoć, ali je muškarac u cipelama sa visokim potpeticama naprosto smešan - kaže Lubuten.

Iako je najpoznatiji po crvenim đonovima svojih cipela, Lubuten kaže da je na tu ideju došao slučajno.

- Iz fabrike mi je stigla cipela koja iz nekog razloga nije izgledala tako dobro kao na skici. Zbog toga sam đon prefarbao crvenim lakom za nokte i problem je bio rešen - rekao je dizajner kome se u londonskom Muzeju mode idućeg meseca otvara izložba nacrta i cipela.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA