Ovo su modne greške koje najčešće pravite, a zbog kojih će svi reći da NEMATE STILA

Ma koliko znali o pravilima odevanja ili imali osećaj za lepo, pre ili kasnije svi omašimo u odevanju, jer ako se to desi i slavnim ličnostima sa svitom stilista, zašto ne bi i nama

  • 2

Modna greška nije zločin iako sa svakom rizikujte da dobijete presudu koja glasi - osoba bez stila!

Problem je zapravo u tome što osoba svoj modni promašaj nikada ne primeti u pravom trenutku već obično tek kada su već svi drugi njeno loše izdanje propratili prezrivim pogledima i ogovaranjem.

Zato je portal za online kupovinu garderobe eBay sproveo anketu u kojoj je učestvovalo 1.000 žena, a njihov zadatak je bio da kažu šta im najviše smeta kod odevanja drugih. Iz njihovih komentara formirana je lista najvećih modnih grešaka kod oba pola.

Modne greške muškaraca

Kako piše na blogu eBay Deals, oko 20 odsto ispitanica misli da muškarci preteruju s aksesoarima, 15 odsto kao njihov modni greh vidi preterano mešanje raznih uzoraka na odeći, dok se 10 odsto slaže da jači pol greši kod odabira majica s ironičnim, vulgarnim i detinjastim napisima.

Foto-ilustracija: Foter/arianne... Foto-ilustracija: Foter/arianne...

Na listi loših modnih poteza jačeg pola nalaze se i staromodne farmerke, loše ukrojeno odelo ili košulja koja ne odgovara figuri (najčešći prigovor je da im ističe stomak), zatim nošenje sportskog ruksaka uz poslovni look, a kao poslednji u nizu promašaja navedeno je nošenje patika na elegantne pantalone.

Modne greške žena

Gotovo četvrtina ispitanica smatra da je najveća greška u ženskom stajlingu neumerena upotreba animal printa. Savet je da odaberete samo jedan komad s takvim uzorkom, a da ostale krpice budu jednobojne.

Na drugom mestu našle su se vidljive bretele od brushaltera, za šta 20 odsto ispitanica smatra da "pojeftinjuje" kompletan stajling, bez obzira na to šta u tom trenutku imate na sebi. U paketu sa ovim kao potpuni promašaj nalaze se i providne bretele od silikona.

Foto-ilustracija: Foter/ zazie_ Foto-ilustracija: Foter/ zazie_

Preuska odeća treća je na listi modnih greha i lošim odabirom smatra je 17 odsto žena. One su namevele da bi, bez obzira na građu, svaka žena bi pri kupovini odeće trebalo da vodi računa o tome da su joj veličina i model odgovarajući, te da joj ne ističe viškove.

Ono što su ispitanice na kraju navele jeste večernji look koji se nosi danju, dok su odeća sa detinjastim motivima (mini maus, hello kitty) i teksas od glave do pete na samom kraju liste.

(Telegraf.rs / Metro-portal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    19. avgust 2015 | 18:09

    Класично,пристојно,по мало неутрално,некоме можда досадно,а мени незамјењиво...

  • Nana

    20. avgust 2015 | 10:38

    Ja volim da se igram s modom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA