TESTIRAJTE SE: Za samo 30 sekundi saznajte da li je vreme za DIJETU!

Ovaj super-brzi test otkriva da li ste u poslednje vreme malkice preterali s čokoladama, brzom hranom i ostalim namirnicama koje goje i da li je pravo vreme da skinete koji kilogram

  • 5

Računanje indeksa telesne mase (BMI), a ni merenje na vagi, nisu jedini pokazatelji zdrave težine pojedinca. Nova studija pokazuje da ova kalkulacija zapostavlja čak trećinu ljudi sa ozbiljnim rizikom od gojaznosti. Umesto toga treba uzeti u obzir razliku između visine osobe i obima njenog struka.

Probajte i vi dijetu koja je zaludela svet!

Na dijeti ste? Onda ćete razumeti ovih 10 muka!

Želite li da odredite da li imate zdravu kilažu, ili je zadnji čas da krenete na dijetu, poslužite se ovim jednostavnim testom za koji vam je potrebno tek 30 sekundi i samo jedno uže (mogu vam poslužiti krojački santimetar ili vijača).

1. Isecite komad užeta u visini vašeg tela, odnosno tako da ga možete razvući od stopala do vrha glave.

2. Presavijte uže na pola.

3. Obmotajte ga oko struka.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

4. Ako stranice presavijenog užeta možete da zavežete, osoba ste koja ima zdravu težinu. Ako se stranice jedva dodiruju, vreme je za dijetu.

Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica u vezi sa zdravljem i telesnom težinom, konsultujte se brzo i lako sa stručnjacima portala eklinika.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusko

    5. septembar 2015 | 16:23

    A ako se krajevi ne dodiruju :)

  • Majkl

    6. septembar 2015 | 12:56

    Pa zar nije lakše podeliti svoju visinu sa dva i onda šnajderskim ili nekim drugim savitljivim metrom izmeriti obim struka? Rezultat je isti. Evo ja sam visok 180 dakle obim struka treba da mi je 90 ili manji. Meni je obim struka 120, dakle ne moram na dijetu, jer sam pobedio anoreksiju. Prosto. :)

  • dragon

    6. septembar 2015 | 06:46

    ovaj test nije merodavan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA