U SUSRET LONDONSKOJ NEDELJI MODE: U Beogradu održana modna revija mladih dizajnera! (FOTO)

Osnivanje Udruženja "BFW Design Collective" inspirisano je najvažnijim aspektima Beogradske nedelje mode koja se realizuje skoro 20 godina kao prva manifestacija tog tipa u Istočnoj Evropi

  • 0

Članovi udruženja građana "Belgrade Fashion Week Design Collective" sinoć su održali modnu reviju na kojoj su prikazani modeli već afirmisanih, ali i onih najmlađih dizajnera.

Ovo je prvi događaj koji ide u susret otvaranju jedne nove gradske destinacije u okviru koje će biti i Savska Promenada u čijoj neposrednoj blizini se revija i desila.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Osnivanje Udruženja "BFW Design Collective" inspirisano je najvažnijim aspektima Beogradske nedelje mode koja se realizuje skoro 20 godina kao prva manifestacija tog tipa u Istočnoj Evropi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sinhronizovanim radom insistira se i na kvalitetnijoj promociji domaćeg dizajna u zemlji i inostranstvu, kao važnog činioca kreativnih industrija, ali i na harmonizaciji umetničkog i industrijskog aspekta mode.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

"BFW Design Collective" učestvuje na značajnim internacionalnim projektima i zahvaljujući tome su srpski dizajneri predstavljali svoj rad, ali i svoj grad i zemlju.

Nakon konkursne revije članova udruženja Belgrade Fashion Week Design Collective, žiri, koji su činili internacionalni predstavnici, odabrao je najadekvatnije radove za London kao i učesnike ove revije: Anu Ljubinković, Budislavu Keković, Ivanu Pilja, George-a Styler-a i Vladu Savića.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

"BFW Design Collective" konstantno pronalazi način da na najbolji način predstavi srpsku modu internacionalnom auditorijumu, ali i najavi buduće modne trendove.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

I ovaj događaj najavljuje buduće mogućnosti Belgrade Waterfront-a koji će na sve načine podržavati mlade umetnike različitih sfera i doneti poseban novi osećaj života na reci.

Tokom sinoćne revije videli smo modele afirmisanih dizajnera među kojima su:

Tijana Žunić, Ana Vasiljević, Svetlana Jaćović, Katarina Puzić, Tijana i Mila Popović, zatim njihovih nešto mlađih kolega: Lily Tailor, Nikole Đurića, Mates-a, Georgione Essei, a šansa da pred širokim auditorijumom prikažu svj rad pružena je i studentima mode: Neveni Ivanović, Milici Petronijević-Ratković, Valentini Feher , Jeleni Čović, Melaniji Vasić, Tijani Milunović, Bojani Staletović i Jovani Jovanović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Reviji je prisustvovao veliki broj Beograđana kao i ličnosti iz sveta mode.

Direktor "Beograda na vodi", Nikola Nedeljković sa suprugom, osnivač modnog studija "Klik", Nenad Radojević, poznatiji kao Neša Klik, Ivon Jafali, koja je bila i voditeljka programa i mnogi drugi svojim prisustvom ulepšali su veče ovim mladim dizajnerima.

Verujemo da su posetioci na pravi način osetili duh urbane kreativnosti koja nadolazi.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA