Kamen iz bubrega možete da isterate SEKSOM!

Ako tražite zabavan način da nekome rešite ozbiljan zdravstveni problem i možda spasite život, ne morate da idete daleko. Dovoljno će biti da što češće vodite ljubav s osobom koja ima kamen ili pesak u bubregu

  • 7

Dešava se da naučnici nekog dana zaista nemaju pametnija posla, pa se bave kojekakvim suludim istraživanjima, sa namerom da dokažu da je nešto nemoguće. No, rezultati i njih same ponekad iznenade. Najnovija studija imala je za cilj da izuči da li redovnim seksom osoba s kamenom u bubregu može lakše da ga izbaci napolje.

VIŠE OD LEKA: Jednostavan recept od prosa razbija KAMEN U BUBREGU

Zašto se javlja kamen u bubregu?

U fokusu ove studije pre svega su bili pesak, kamenčići i ostali kristali nataloženi u donjem delu uretre (cevi koja povezuje bubrege s bešikom).

Mnoštvo romantičnih parova-volontera (jedan od partnera imao bi problem) podeljeno je u tri grupe.

Obolelom su stručnjaci tokom čitavog istraživanja redovno uzimali mokraću, kako bi izmerili prisustvo kristalića u njoj.

Foto-ilustracija: Foter/Trevor Blake Foto-ilustracija: Foter/Trevor Blake

Jedni su imali su zadatak samo da vode ljubavi do tri do četiri puta nedeljno, bez ikakve druge terapije.

U drugoj grupi oboleli je uzimao tamsulosin, lek koji potpomaže relaksaciju glatke muskulature i omogućava lakše izbacivanje kamena, a seks su imali uobičajeno (u proseku jednom do dvaput nedeljno, a neretko i ređe).

Kod treće grupe, pacijent je bio na standardnim lekovima za razbijanje kamena u bubregu, isto sa prosečnom količinom seksa.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Kako se pokazalo, čak 80 odsto ispitanika koji su u periodu od tri nedelje bili na čistoj seks-terapiji uspelo je da izbaci barem deo problematičnih kamenčića! Što je ogroman uspeh u odnosu na kontrolne dve grupe u kojoj je uspešnost bila svega 35 odsto.

Dakle, ako imate kamen ili pesak u bubregu, a zasigurno i onaj u bešici, očekujte da će lekari uskoro, umesto lekova, da vam propisuju seks! A sigurni smo da je u pitanju terapija u kojoj ćete svojski uživati.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Želite mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na Eklinika.rs.

(Telegraf.rs / Discover)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA