Rekli su joj da je PREVELIKA da bi bila manekenka, a ona ih je ODUVALA odgovorom! (FOTO) (VIDEO)

Koliko je modna industrija zastranila u određivanju standarda savršenog ženskog tela, dokaz je priča ove i te kako zgodne manekenke

  • 10

Britanka Čarli Hauard je devojka čiji konfekcijski broj varira između 34 i 36. S obzirom na to da se već bavi manekenstvom, imala je ugovor s jednom modnom agencijom, koja je trebalo da joj nalazi angažmane. Međutim, to što joj se desilo i pritisak kakav je trpela ni u ludilu nije očekivala.

STOP MRŠAVICAMA! Ovo su PRAVE žene u donjem vešu i baš su seksi! (FOTO)

MODNA REVIJA IZ PAKLA: Da li biste vi nosili nakit od krvi i mesa? (FOTO)

U celosti vam prenosimo poruku koju je Čarli objavila na Fejsbuku.

- Šaljem jedno veliko JE*ITE SE svojoj (sada već bivšoj) modnoj agenciji, kao odgovor na to da sam sa svojom visinom od 172 santimetra i prirodnim konfekcijskim brojem 34-36 “isuviše velika” i “van forme” da bih radila u modnoj industriji.

Više vam ne dozvoljavam da mi diktirate šta nije u redu s mojim izgledom i šta bi trebalo da promenim kako bih bila “lepa” (poput gubljenja je*enih 2,5 centimetara viška s mojih kukova), u nadi da će vas to naterati da mi nađete angažman.

Odbijam da me bude sramota i da se potresam svakodnevno zato što ne uspevam da dostignem vaše smešne i nedostižne standarde lepote, dok vi po ceo dan sedite za stolom i lopatom trpate kolače i torte u svoj stomak, a usput kritikujete i ismevate moj izgled i izgled mojih prijateljica.

Što nas vi više terate da gubimo na težini i budemo što mršavije, što više dizajnera inistira da kreira tako malu odeću, sve više devojčica i mladih žena će biti bolesno. Više ne želim da budem deo svega toga.

A photo posted by Charli Howard (@charlihoward) on

Za slučaj da niste primetili, ja sam žena, ja sam ljudsko biće. Ne postoji čudotvorna metoda kojom bih mogla da otfikarim višak kostiju sa svojih kukova, i to samo da bih mogla da se uvučem u uzorak neke garderobe ili da bih zadovoljila standarde agencije.

Dugo sam se borila protiv prirode, jer ste mi govorili da moje telo ima previše oblina, ali odnedavno sam počela da volim to kako sam građena. Nemam neke grudi, ali moja guza je sasvim okej, plus to što je većina mojih klijenata sasvim zadovoljna time.

A photo posted by Charli Howard (@charlihoward) on

Nego, hajde da raščistimo nešto. Kada sam imala 47,5 kilograma, i dalje vam nisam bila dovoljno mršava. Kad sam provodila po pet sati nedeljno u teretani, ni tad mi niste nalazili poslove. Ne mogu da pobedim.

Da stvar bude gora, ja obožavam manekenstvo: ljude koje sam upoznala, mesta koja sam posetila... Ponosna sam na sve što sam dosad postigla. Nastaviću time da se bavim, ali pod sopstvenim uslovima. Moje mentalno i fizičko zdravlje je od veće važnosti od nekih tamo brojki na vagi, ma koliko vi želeli da naglasite da je drugačije.

A photo posted by Charli Howard (@charlihoward) on

Sve dok (ako uopšte) ova agencija želi da zastupa moje telo i ženu kakva sam postala, pozovite me. Dotad, odoh na piletinu s roštilja!

Da Čarli nije jedina koja se suočava sa ovako surovim tretmanom, dokaz je i anoreksična Šveđanka Agnes. Pogledajte njenu priču!

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA