Ako želite da budete čili i veseli ceo dan, ovo morate da uradite svakog jutra!

Kada ugasite alarm, ostavite telefon i nemojte pregledavati mejlove ili poruke na društvenim mrežama. Jutro treba da posvetite samo sebi

  • 7

Prvih nekoliko minuta vašeg jutra ključne su kako bi vaš dan bio produktivan i ispunjen pozitivnom energijom. Idealno bi bilo za početak podesiti alarm tako da vas budi u skladu s vašim prirodnim dnevnim ritmom, ali to često nije moguće.

Izbegavajte ove jutarnje navike, one vam uništavaju organizam (GIF)

Donosimo vam šest načina kako da jutro započnete bolje, odbacujući loše navike koje uništavaju vaše raspoloženje i dobar san.

Mali savet za lepši ponedeljak

1. Priuštite sebi 15 minuta bez uređaja

Kada ugasite alarm, ostavite telefon i nemojte pregledavati mejlove ili poruke na društvenim mrežama. Jutro treba da posvetite samo sebi. Isključite notifikacije kako vas ne bi uznemiravale.

2. Zamenite kafu limunadom

Sveža limunada je veoma zdrava i to je prvo što bi trebalo da popijete. Limunada pokreće vaš metabolizam i topi suvišne masti, čisti usta i grlo i pojačava energiju. Nakon što je popijete, sačekajte 30 minuta pre nego pojedete nešto ili operete zube.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

3. Ustajte pravilno

Postoji bezbroj pogrešnih načina kako da ustanete iz kreveta, ali samo je jedan ispravan. Okrenite se na desnu stranu i tada sedite na krevet ispravljenih leđa. Ovaj način vam smanjuje pritisak na srce i leđa i odličan je ritual za dobro počinjanje dana.

4. Postavite sebi ciljeve za taj dan

Dok se protežete u krevetu ili pripremate limunadu, postavite sebi ciljeve za taj dan, ali ograničite ih na najviše tri. U to može biti uključeno pripremanje obroka u kući, čime ćete sačuvati novac, odlučiti da ćete ići na čas joge ili da ćete zakazati pregled kod lekara koji odlažete duže vreme.

Foto-ilustracija: Profimedia, Phil Gradwell / Foter, sxc.hu Foto-ilustracija: Profimedia, Phil Gradwell / Foter, sxc.hu

5. Istegnite se

Iako je to nešto uobičajeno, mnogo ljudi izbegava istezanje. To možete uraditi u svom krevetu ili kada ustanete da uradite vežbe koje vam odgovaraju. Time ste napunili energiju i pripremili telo za dnevne obaveze.

6. Meditirajte

Nemojte preskočiti ovu tačku samo zato što je smatrate dosadnom ili mislite da nemate vremena za nju. Uspešna meditacija može trajati svega nekoliko sekundi. Bitno je da sedite u udobnoj pozi i fokusirate se na "čišćenje" svoga uma. To pomaže vašem mentalnom zdravlju i donosi osećaj zadovoljstva.

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlostavljana ciganka

    22. oktobar 2015 | 12:39

    7.Naskocite na devojku-zenu.

  • Kiza

    22. oktobar 2015 | 08:58

    Samo zornjak i sve bude ok

  • Paola

    22. oktobar 2015 | 10:39

    15 minuta u tisini?Pa jeste normalni, odmah bi zadzonjala ponovo...treba mi neka muzika da me razbudjuje ...ili par šamara da dodjem sebi:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA