Pomoću ove tehnike možete da SPASITE ŽIVOT bebi koja se guši! (VIDEO)

Dok ne napune tri-četiri godine, deca se nalaze u stalnoj opasnosti od gutanja ili ušmrkavanja komadića hrane, igračkica i drugih predmeta. Ako se to desi, evo šta treba da uradite da se mališan ne uguši

  • 1

Britanska bolnica Sent Džons snimila je simpatičan edukativni video koji će spasiti mnoge dečije živote. U kratkom, ali vrlo domišljatom animiranom filmiću igračke objašnjavaju šta bi roditelji trebalo da urade ako dete proguta ili udahne igračku i krene da se guši.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Dečak se guši bombonom, evo šta za to vreme radi njegova učiteljica

Zaposleni bolnice sproveli su istraživanje koje ih je podstaklo da preduzmu ozbiljne korake. Rezultati anketa posetilaca Hitne pomoći pokazala je da čak 40 odsto roditelja ne zna kako bi trebalo da postupe u slučaju da strano telo dospe u dušnik.

Kako bi probudili svest javnosti o ovom ozbiljnom problemu, odlučili su snime video pod nazivom “The Chokeables” (Davljenici), u kojem su glavni likovi predmeti koji su se najčešće našli u dušniku deteta.

Čep flomastera, bojica, kliker, mala gumena igračka, kikiriki i lutkica princeza, na vrlo zanimljiv način opisuju kako detetu koje se guši pravilno pružiti prvu pomoć.

Video je postao izuzetno popularan, pogledalo ga je preko pet miliona ljudi, a zaposleni bolnice zaista mogu biti ponosni na svoj projekat, jer su već u prvim danima dobili su neverovatne povratne informacije. Naime, njihov projekat je do sada već spasio više od 40 života dece, prenosi portal Zadovoljna.

Podelite i vi ovu priču sa svim roditeljima i onima koji će to tek postati i možda ćete nekome spasiti život.

Da li vam se dopala ova tema? Ostavite svoj komentar i kažite nam o čemu biste voleli da čitate.

Pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daka

    26. oktobar 2015 | 20:22

    Ok su teme,razni saveti za koje nismo culi,svakako bolje od raznih dosadnih traceva...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA