Limun je ubica ćelija raka!

Već vekovima je poznato da je južno voće jedan od najvažnijih saveznika našeg zdravlja, a sada naučnici trde da čak i najteže bolesti mogu da se spreče uz malu pomoć moćnih kiselih plodova

  • 7

Jedna od najnovijih vesti iz sveta medicine jeste da namirnica koju svi često koristimo, limun, uništava ćelije raka, odnosno zaustavlja razvoj tumora.

ODBIO JE PREPORUKU LEKARA: Jeo je ovu salatu i tvrdi da se izlečio od raka! (RECEPT) (VIDEO)

Naime, američki naučni institut za zdravlje u Baltimoru nedavno je objavio da je limun moćan prirodni proizvod za uništavanje kancerogenih ćelija.

SRPSKI KASAPINI PREPORUČUJU: Evo šta da jedete iz MESARE i šta je ZDRAVO! (VIDEO)

Utvrđeno je da je limun čak 10.000 puta snažniji od hemoterapije a što je veoma bitno, pritom ne utiče na zdrave ćelije. Jedino što još uvek nije objavljeno o kojoj se količini limuna radi, pa se zbog toga preporučuje veliki oprez!

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Bez obzira na to, da je limun kao moćan antioksidans dokazani lek protiv raznih vrsta bolesti pa i raka, poznato je vekovima unazad. Beli luk i limun su osnovni sastojci starog tibetanskog leka, nastalog pre više od 2.000 godina za koji se zna da, između ostalog, sprečava nastanak tumora. Danas se govori o tome da limun ima najblagotvorniji efekat na ciste i tumore. Povoljno utiče na sve oblike raka, a posebno raka pluća, dojke, prostate, debelog creva i pankreasa.

Limun i zeleni čaj

Poznato je da katehini u zelenom čaju smanjuju mogućnost od pojave raka i infarkta, a naučnici su pokazali da se pozitivno dejstvo zelenog čaja povećava dodavanjem limunovog soka - pretežno zbog vitamina C. Zeleni čaj s limunom učiniće da organizam bolje apsorbuje katehine.

Još nešto o limunu - vitamin C popravlja imunitet organizma i usporava proces starenja, dok limunska kiselina neutrališe otrovne materije iz organizma, olakšava varenje i pospešuje sagorevanje masti. Selen ima antidepresivno dejstvo.

Na sreću, limun se može upotrebljavati tokom cele godine i to u različitim oblicima - kao limunada, dodatak čajevima, sokovima, sosovima, čorbama, slatkim i slanim kolačima, uz ribu, meso ...

Ne zaboravite da je i kora od limuna jestiva i korisna. Limonin iz kore limuna ima antiseptičko dejstvo a flavonoidi podstiču razmenu kiseonika u telu.

(Telegraf.rs / MojeZdravlje)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natasa

    3. novembar 2015 | 16:53

    Ma sve je to u redu! Ali sta da radimo kada skoro u svakoj radnji prodaju limun iz Spanije ili jos gore, Argentine i Meksika??!! Sticajem okolnosti zivim u Parizu i nigde ne mogu da nadjem limun neke druge zemlje! Iz tog razloga, n'a zalost, ga i ne koristimo.

  • Suncica

    5. novembar 2015 | 14:19

    Ja uvek gledam da kupim BIO limun mada vise ne znam ni da li je taj limun zdrav....jer sva hrana nam je zatrovana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA