Uzimajte samo JEDNU KAŠIČICU ovog začina dnevno i kilogrami će nestati!

Bliži se zima, a s njom i taloženje kilograma. Ali, ako svakog dana budete jeli samo jednu kašičicu ovog začina, nećete nabaciti ni gram sala

  • 7

Kim je jedan od najstarijih poznatih začina, koji se koristio još pre više od 5.000 godina, a sada je dokazano i to da je veoma delotvoran u borbi s viškom kilograma

Naučnici sa Univerziteta medicinskih nauka u Iranu sproveli su zanimljivo istraživanje. Oni su formirali dve grupe, a svaka se sastojala od 44 žene koje imaju problema s gojaznošću ili viškom kilograma.

U periodu od tri meseca, i jednoj i drugoj grupi je propisan meni po kojem je trebalo da unose 500 kalorija manje dnevno. Prva grupa ispitanica u to je vreme jela tri grama kima u prahu dnevno, umešanog u 140 grama jogurta. Druga grupe žena konzumirala je istu količinu jogurta bez dodatka kima.

Nakon tri meseca, žene iz prve grupe, koja je konzumirala jogurt s dodatkom kima, izgubile su oko 1-4 kilograma više od ispitanica iz druge grupe. Istraživanje je još impresivnije kada se uzme u obzir podatak da su učesnice iz prve grupe izgubile 14,64 odsto više masnoća od onih iz druge grupe.

Kako je došlo do velikih promena u kilaži od samo jedne kašičice kima na dan? Ovaj začin sadrži filosterole - biljnu hemikaliju poznatu po tome što sprečava zadržavanja holesterola u organizmu. Pošto je reč o prvoj studiji koja dokazuje da ovaj začin pomaže pri mršavljenju, naučnici smatraju da se to dešava i zato što ubrzava metabolizam.

Želite da isprobate čudotvorno delovanje kima na kilažu? Budući da običan jogurt i nije baš najbolja ideja za konzumiranje ovog začina, postoje mnogo ukusniji načini na koji možete iskoristiti njegove blagodati.

Dodajte nekoliko kašičica kima u prahu u svoje omiljeno jelo s pečenim povrćem. Kim će se odlično slagati sa slatkim krompirom, bundevom, šargarepom, tikvicom i karfiolom.

Kim takođe možete dodati u mešavinu belog luka u prahu, luka i paprike u prahu kako biste napravili svoj začin za ukusne meksičke takose. Za sendviče i sosove dodajte malo kima u prahu u majonez ili humus. U blagi sos od avokada dodajte kašiku ili dve kima u prahu za bolji ukus. Takođe ga možete kombinovati s pečenim leblebijama ili orasima.

(Telegraf.rs / TPortal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    4. novembar 2015 | 16:36

    Da je kim toliko delotvoran slovaci bi svi bili vitki

  • Dušan

    5. decembar 2018 | 13:34

    Kumin kao sastojak može biti hranljiv za svaku osobu (nije štetan ni za jednu krvnu grupu), ali uvođenjem samo kumina u ishranu neće se ništa spektakularno desiti sa vašim telom. Puno pozdrava, Pojačaj Ljubav ǀ Volume up the Love

  • Bane

    4. novembar 2015 | 12:48

    Kim i Kumin su dva razlicita zacina. Dakle jedna kasicica Kumina dnevno a ne Kima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA