≫ 

Na osnovu izgleda vašeg lica može se videti da li vam šteti ALKOHOL, GLUTEN ili MLEKO

Nezdrava ishrana na vašoj koži može izazvati crvenilo, proširene pore, bubuljice i perutanje kože

  • 2

Nepravilna ishrana, nerviranje i nezdrav način života utiču na zdravlje celog organizma a mnogo toga se odražava i na izgled vaše kože.

Žene, evo kada više nećete moći da sakrijete godine

Nezdrava ishrana na vašoj koži može izazvati crvenilo, proširene pore, bubuljice i perutanje kože.

Ljudi, opsednutost ZDRAVOM HRANOM je BOLEST! Pogledajte kroz kakav pakao je ova žena prošla

Postoje četiri tipa osetljivosti kože lica i to na: alkohol, šećer, gluten i mlečne proizvode.

1. Vinsko lice

Tipični simptomi su naglašene bore između obrva, crvenilo oko očiju, spušteni kapci, proširene pore, dehidrirana koža, crvenkasti obrazi i nos kao i duboko usečene linije ispod nosa prema usnama. Uzročnik je preterano konzumiranje alkohola. On dehidrira kožu što pogoršava izgled bora, a šećer u alkoholu uništava kolagen u koži.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

2. Glutensko lice

Tipični simptomi su otečeni i crveni obrazi, akne koje se pojavljuju uz ivicu vilice kao i pigmentacijske mrlje oko brade. Pretpostavlja se da je oko 15 posto ljudi osetljivo na gluten, a najčešća je posledica "natečeno lice" koje nastaje kao posledica upale, koju telo proizvodi u rekaciji na gluten koji ne može da svari.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

3. Mlečno lice

Tipični simptomi su otečeni kapci kao i područje ispod očiju sa izraženim tamnim podočnjacima. Često se javljaju i sitne bele bubuljice po licu, naročito na delu oko brade. To sve mogu biti znakovi da organizam ne toleriše laktozu zbog gubitka određenih enzima. Neki od uzroka mogu biti i hormoni koji se danas često nalaze u mleku i mlečnim proizvodima poput jogurta, sira, pavlake.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Ambro Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Ambro

4. Šećerno lice

Kod pojedinaca koji su osetljivi na šećer, najčešći simptomi su bore i llinije na čelu, natečenost područja ispod očiju kao i osećaj suve, stanjenje kože. Takođe, česti su bolni, potkožni prištevi koji se mogu javiti na bilo kojem području lica. Šećer je okidač procesa u kojem se molekuli glukoze vezuju za kolagen, zbog kojeg on postaje krut, a koža gubi elastičnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gradjanka

    13. avgust 2016 | 23:57

    Glupost!!!! Za sve je isljucivo genetika zaduzena. Imam 43 godine i ne izgledam mnogo drugačije nego kao sa 30. Porodila se i sve ostalo na svom mestu sa 32. Uvek sam izgledala dosta mladje sto mi je pre pravilo u mladosti dosta problema da nisam sa 25 mogla u Club da udjem jer su mislili da nisam 18. Znaci razlike postoje od osobe do osobe.

  • majche

    14. avgust 2016 | 22:22

    Ja se prepoznah u tri navedena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA