5. dan 38. Black'n'Easy Fashion Week-a (FOTO)

Peti dan 38. Black'n'Easy Fashion Week-a bio je veoma dinamičan. Pod pokroviteljstvom Avon šminke, beogradskoj publici najpre se predstavila Ana Ljubinković, kolekcijom „Cloudwalker“ za sezonu proleće/leto 2016

  • 0

Kolekcija je predstavlja vezu naizgled nespojivih elemenata: ručno rađene haljine od goblena nose smerni duh prošlih vremena, nasuprot komadima od lak kože koje asociraju na fetiš odeću.

Foto: Promo Foto: Promo

Veći deo kolekcije je ručno rađen i iako nosi utisak visoke mode dizajnerka naglašava da se radi o urbanoj visokoj modi koja se može nositi svaki dan.

Foto: Promo Foto: Promo

Nakon revije Ane Ljubinković, publika je imala priliku da pogleda revije autorske mode uključujući mlade dizajnere: Sonju Jocić, Viktoriju Džimrevsku i modni dvojac „Mates“.

Foto: Promo Foto: Promo

Sonja Jocić predstavila je projekat pod nazivom „Switch koji se bavi ispitivanjem drapiranja i njegovog uticaja na odevni predmet.

Foto: Promo Foto: Promo

Kroz istraživanja dekonstrukcije, kolažiranih formi, produžetaka i slojevitih komada „line up“ razvija eksperiment koji je fokusiran na multifunkcionalnost stajlinga za proleće/leto 2016.

Foto: Promo Foto: Promo

Dizajnerka Viktorija Džimrevska predstavila je kolekciju „Different“ kojom je težila da prepoznatljivi prefinjeni izraz upotpuni moćnim detaljima koji čine svaki model posebnim.

Foto: Promo Foto: Promo

Kolekcijom dominiraju maksi prsluci sa oversize reverima, lagani kaputi sa kratkim rukavima, unikatne haljine i suknje koje prate liniju tela. Preovlađuje crna, bela, braon i kraljevsko plava boja sa srebrnim i zlatnim detaljima.

Foto: Promo Foto: Promo

Kreatori Marko Ilijev i Saša Stević, koji na modnoj sceni nastupaju kao duo „Mates“, prikazali su svoju mini kolekciju inspirisanu poznatom českom ilustratorkom Kvetom Pacovskom.

Foto: Promo Foto: Promo

Široki kaputi, suknje sa faltama, jarke nijanse crvene i roze bile su karakteristične za kreacije ovog modnog dvojca. Materijali kao što su kašmir i vuna upotpunili ovu ideju.

Foto: Promo Foto: Promo

Belgrade Fashion Week je i ove sezone bio mesto na kom su svoje kolekcije prikazali studenti master studija Fakulteta primenjenih umetnosti. Svoje završne master kolekcije prikazale su Gala Borović, Dajana Vasić i Mila Đenić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA