Za dve godine ugojila se 50 kila! Doktori su bili u čudu, a onda je SAMA otkrila pravi razlog, koji je JEZIV (FOTO)

Kada je Lizi upisala fakultet, mislila je da će biti studentkinja kao i svaka druga i da će je brinuti mladalačke brige. Ono što ju je snašlo, nije očekivala ni u najgoroj noćnoj mori

  • 2
Foto: Facebook/Lizzie Denison-Ward Foto: Facebook/Lizzie Denison-Ward

U novembru pre dve godine, mršavica Lizi Denison-Vord imala je 18 godina i tek je krenula na fakultet. Jednog dana, primetila je da se poprilično ugojila, ali mislila je da je to zbog silnih obaveza, stresa i manjka kretanja.

Bila je KOST I KOŽA! A onda je od anoreksične devojčice postala žena koja inspiriše hiljade drugih! (FOTO)

Ipak, otišla je kod svog lekara, koji joj je objasnio da je najverovatnije došlo do manjeg usporavanja metabolizma i posavetovao je da se hrani što zdravije. Lizi je poslušala doktora, ali ništa nije pomagalo, jer kilogrami su se vremenom samo nizali.

U jednom trenutku, stavila je sebe na rigoroznu dijetu, a čak ni unos samo 1.000 kalorija na dan nije mogao da uspori nenormalan proces gojenja.

Foto: Facebook/Lizzie Denison-Ward Foto: Facebook/Lizzie Denison-Ward

Sa 57 kilograma, za dve godine uspela je da dogura do neverovatnih 102 kilograma.

- Nije da nisam verovala lekarima, ali ovo se stvarno izmaklo kontroli. Moja mama se zabrinula, jer sam oduvek bila vižkljasta, sitnije konstitucije, a sada sam odjednom baš gojazna. Bila sam sigurna da je nešto drugo u pitanju. Kada sam napipala grbu na leđima, znala sam da je vrag odneo šalu – kazala je Lizi.

Foto: Facebook/Lizzie Denison-Ward Foto: Facebook/Lizzie Denison-Ward

Radoznala po prirodi, odlučila je da istraži po internetu svoje simptome, kako bi utvrdila šta joj je.

Skupila je novac i platila magnetnu rezonancu u privatnoj ordinaciji. Ispostavilo se da je to bio pametan potez, jer je snimak pokazao da Lizi ima tumor na mozgu.

U pitanju je bio benigni rak hipofize od 4 milimetra u prečniku.

S obzirom da je u pitanju glavna žlezda našeg endokrinog sistema, to je kod Lizi dovelo do disbalansa hormona i naglog gojenja.

Foto: Facebook/Lizzie Denison-Ward Foto: Facebook/Lizzie Denison-Ward

Nesrećnu devojku to je dalje dovelo do Kušingovog sindroma, bolesti nadbubrežnih žlezda koja je, ukoliko se ne leči, smrtonosna. Pored neželjene kilaže, simptomi su grba na leđima, istanjena koža, strije, slabost mišića i kostiju, ali i pojačana maljavost, smanjen libido i poremećaj menstrualnog ciklusa.

Foto: Facebook/Lizzie Denison-Ward Foto: Facebook/Lizzie Denison-Ward

Iako je bio u pitanju dobroćudni tumor, Lizin život je zaista bio u opasnosti i ne bi izdržala tako ni nekoliko godina. Srećom, lekari su je ovog puta shvatili ozbiljno. Tumor je izvađen ovog septembra, a Lizi je dosad već smršala desetak kila.

Foto: Facebook/Lizzie Denison-Ward Foto: Facebook/Lizzie Denison-Ward

Iako se ne savetuje da pitate doktora Googla za savet po pitanju zdravlja, ponekad zaista ne treba sumnjati u sebe i svoju intuiciju. Lizi je danas dobro i želela bi da niko ne doživi ono što je ona.

Imate neki zdravstveni problem i želite mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na Eklinika.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA