Ako vam je stalo do zdravlja, IZBACITE ove stvari iz KUPATILA odmah!

Čak ako i nije formalno istekao rok trajanja, svi kozmetički preparati koji su promenili teksturu, boju ili miris morate odmah da bacite jer rizikujete iritaciju ili alergijsku reakciju

  • 0

Svako kupatilo mora da bude oaza mira u kojoj će uživati cela porodica. Zato je veoma bitno da se tamo ne nalaze stvari koje više ne koristite ili kojima je prošao rok trajanja. Morate da znate kada je vreme da smeće bacite u kantu za đubre, pogotvo jer su sve te stvari potencijalni izvor zdravstvenih opasnosti.

Ovoj KOZMETICI nije mesto ni u kupatilu, ni u vašoj torbi! A evo GDE jeste, pogotovo leti

Stvari kojima nije mesto u vašem kupatilu:

STARI SUNĐERI ZA KUPANJE

Stari sunđeri su pravo leglo bakterija koje su se tamo razmnožile zbog konstantnog protoka vode.

KOZMETIKA KOJU NISTE KORISTILI GODINU DANA

Ukoliko određenu kremu ili serum niste koristili godinu dana, postoji velika verovatnoća da nikad nećete. Uostalom, rok trajanja većine kozmetičkih proizvoda je oko godinu dana pa biste sa proizvodom koliko toliko stoji nekorišćen mogli da napravite više štete nego koristi.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/photoexplorer Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/photoexplorer

KOZMETIKA KOJA JE PROMENILA BOJU, MIRIS I UKUS

Čak ako i nije formalno istekao rok trajanja, svi kozmetički preparati koji su promenili teksturu, boju ili miris morate odmah baciti jer riskirate iritaciju ili alergijsku reakciju.

STARE ZAVESE ZA TUŠIRANJE

Zavese za tuširanje koje svakodnevno izlažete vodi, a ne sušite na suncu odmah nakon korišćenja, trebali bi da se menjaju relativno često. Ukoliko su vam delovi zavesa već požuteli od starosti, vreme je za promenu.

Foto: Flickr/Lyn Lomasi Foto: Flickr/Lyn Lomasi

LEKOVI BEZ VIDLJIVOG ROKA TRAJANJA

Kutijice lekova uglavnom nam zauzimaju prostor u medicinskom ormariću pa ih stoga često bacamo odmah čim otvorimo lek, nego na njima se najčešće nalaze i datumi koji označavaju vreme proizvodnje, odnosno rok trajanja. Ukoliko niste sigurni koliko je star, svaki lek bi trebalo da zamenite novim.

(Telegraf.rs / Izvor: fashion.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA