Evo šta STVARNO izaziva rak!

Ranije se verovalo da rak svoje žrtve bira po principu “ruskog ruleta”, odnosno puke slučajnosti. Sada je otkriveno da to baš i nije tako

  • 8

Naučnici su otkrili da je čak u 70 do 90 odsto slučajeva do obolevanja od raka došlo zbog spoljnih faktora, a ne loše sreće, kako se donedavno tvrdilo.

OVO JE PRAVA ISTINA O RAKU: Saznajte zašto ga neko dobije, a neko ne!

Da li su to Rusi napravili vakcinu koja leči SVE?

Najnovije istraživanje objavljeno u časopisu Nature pokazuje da je samo 10 do 30 posto obolevanja od raka povezano s prirodnim funkcionisanjem tela odnosno "srećom", a da mnogo veći uticaj na pojavu kancera imaju rizični faktori poput pušenja, ekološkog zagađenja, zračenja i drugih spoljnih uticaja.

Rak nastaje kada se matične ćelije podivljaju i krenu da se razmnožavaju bez kontrole. Ponekad do toga dođe zbog neke urođene genetske mutacije, ali tim lekara iz “Stony Brook” centra za lečenje raka u Njujorku zaključili su da je to zaista retkost.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Spoljni faktori igraju važnu ulogu u ovom procesu i ljudi se ne mogu da se skrivaju iza teorije o tome da su jednostavno baksuzni. Ne mogu da puše, pa da kad dobiju rak tvrde kako “nisu imali sreće”. Loša sreća je kada igrate ruski rulet, a u revolveru je jedan metak. Ono što pušači rade je dodavanje još 2-3 metka u taj revolver - rekao je doktor Jusuf Hanun, direktor ovog centra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nista licno

    18. decembar 2015 | 10:29

    Cisto naklapanje. Moja sestra nije ni pila, ni pusila, niti je boravila u takvom okruzenju, jela je zdravo, bavila se sportom i pre nego sto je krenula u srednju skolu izgubila bitku sa rakom. Radite vi opet ta istrazivanja, ova vam nista ne valjaju!

  • Bane

    18. decembar 2015 | 08:28

    Cisto lupetanje,moja baba niti je pila niti pusila imala pristojan zivot i dobila rak,ili recimo moj pas je uginuo od raka kostiju a nije Ni pusio Ni pio nije se nervirao i nije imao stresove

  • Stogod

    18. decembar 2015 | 16:56

    Ne znaju doktori nista o toj bolesti, alternativu odbacuju a resenja nemaju, niko se ne hvata u kostac sa istrazivanjem i novim opcijama... meni je majka otisla za par meseci i bilo je da je zakasnila i da je ta bolest uobicajena za tranziciju, nikako nema veze sa avionima koji svaki dan sipaju otrove i bombardovanjem...nemojte slucajno to da izgovorite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA