Lada Dragović: Revija inspirisana Vizantijom (FOTO)

Mlada dizajnerka Lada Dragović održala je u cafe baru "El Campo" reviju kojom je predstavila novu kolekciju "Šesta stanica Vizantije", inspirisanu vizantijskom umetnošću u šestom veku

  • 2

U intimnoj atmosferi i pred odabranom publikom, ova mlada dizajnerka prikazala je modele koji odišu elegancijom, ali koji, u zavisnosti od senzibiliteta devojaka koje ih nose, mogu da budu i savršeno rešenje za svakodnevne prilike.

Haljine, sakoi i suknje, upotpunjene mnoštvom detalja koji su ručno rađeni, vratili su publiku nakratko u šesti vek i zlatno doba vizantijske umetnosti.

Svi modeli izrađeni su isključivo od prirodnih materija: pamuka, viskoze i velura sa širokom paletom boja od kraljevsko plave, preko bež i ciklama do boje kajsije i zlata. Detalji, prema kojima je ova kreatorka inače poznata, a sa kojima se ovoga puta igrala ručno ukrašavajući haljine, daju neophodnu dozu savremenog, dok klasični krojevi vraćaju u prošlost - na šestu stanicu Vizantije.

Rajfovi su ukrašeni šrafovima i predstavljaju stilizovane krune, a okovratnici i ornamenti su jednaki, tačnije obe strane su savršeno proporcionalne. Nizovi perlica na haljinama i sakoima podsećaju na vizantijske mozaike, dajući notu elegancije i neprolaznog šika. Devojke za koje dizajnerka kreira su samouverene, otmene, klasične. One u sebi imaju moć i delić savremenosti, ali se uvek vraćaju klasici i onom neprolaznom.

Reviji su prisustvovale i brojne javne ličnosti, pevačica Marina Tadić, sa kojom je Dragović sarađivala u nekoliko navrata, voditeljka Danijela Jankov, kreator Bata Spasojević, mlada glumica Dragana Mićalović.

Lada Dragović diplomirala je modni dizajn na fakultetu Mod’Art International 2010. godine. Diplomsku kolekciju Kuku nest prikazala je iste godine na Beogradskoj nedelji mode, izazvavši veliku pažnju javnosti, koja se prvi put upoznala sa ovom mladom dizajnerkom. Naredne, 2011. godine u aprilu učestvovala je na Modnim vinjetama u okviru Beogradske nedelje mode, gde je prikazala kolekciju Haze i time utvrdila svoje mesto na srpskoj modnoj sceni.

Krajem iste godine bila je inspirisana stilom svoje bake, pa je dizajnirala kolekciju Meet my granny koju je prikazala u galeriji Osterija Gallo Nero. U to vreme je osvojila i prvo mesto za kostim na konkursu Creative Art Magazina. Učestvovala je na raznim izložbama, pa je tako prikazala svoje radove na izložbi Milena Pavlović Barili kojom je otvorena Beogradska nedelja mode.

Svoje modele predstavila je i na izložbi Zubun koja se bavila srpskom narodnom nošnjom. U Francuskom kulturnom centru bili su izloženi njeni diplomski modeli, koji su zatim predstavljeni i na reviji u ovoj ustanovi kulture. Za vreme studiranja učestvovala je zajedno sa kolegama na Beogradskoj nedelji mode, gde je prikazala modele inspirisane japanskom kulturom.

(Promo)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    25. avgust 2013 | 00:12

    hahahaha, sta vise reci, tetkino dete se gura......

  • Aleksandra

    4. maj 2012 | 15:55

    Haljine Vas u trenutak vrate zaista u Vizantiju! Ostavljaju bez daha. I ono sto je najvaznije ``besmrtne su``! Ladi sve cestitke i pohvale, bilo je zadovoljstvo pratiti sve iz prvih redova! Aleksandra i Dejana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA