Razbili ste čašu? Genijalni trikovi da pokupite SVE stakliće

S vremena na vreme, svako se suoči s problemom razbijenog stakla na podu. Naravno, niste vi, samo se razbilo, ali ipak, treba pokupiti sve sitne stakliće. Evo kako to da uradite pomoću ovih stvari koje imate u kuhinji

  • 7

Ljudi će najčešće posegnuti za usisivačem kako bi pokupili deliće stakla, ali ponekad to nije zgodno ili moguće - na primer noću. Svakome se to dogodilo - neproračunati pokret odnese čašu, činiju ili bilo što stakleno i eto belaja. Čišćenje većih delova koji se mogu videti lakši je deo zadatka, opasni su oni sitni delovi koji lako probijaju kožu stopala.

Za brzinsko čišćenje stakla bez usisivača isprobajte sledeće trikove na podlogama kao što su parket, pločice ili pak tepih:

Krompir

Nabavite jedan krompir ili bilo koje veće sveže povrće, presecite na pola i razrezan unutrašnju stranu pritiskajte na pod gde ste razbili staklo. Krhotine će se zabiti u povrće koje nakon toga treba baciti.

Parče hleba

Komadići stakla će se direktno zalepiti na mekanu unutrašnjost hleba, a dodatni je plus što hleb ima veću površinu pa je posao brže gotov.

Foto: Promo Foto: Promo

Lepljiva traka

Kao što selotejpom i lepljivom trakom možete sakupljati dlačice, konce ili trunke sa odeće, tako to isto možete učiniti i sa staklom. Ovaj trik najbolje deluje na mekanim površinama, poput tepiha. Obmotajte lepljivu traku nekoliko puta oko dlana tako da je ceo pokriven i prionite na posao.

Vlažni papirni ubrusi

Kuhinjski papirni ubrusi mogu biti od velike pomoći u kući, a možete ih koristiti i za skupljanje stakla. Presavijte ubrus nekoliko puta, nakvasite pod slabim mlazom vode i pokupite staklo kao što biste brisali pod. Ovo će vam pomoći samo na glatkim površinama - poput daske, pločica, parketa...

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • la coco

    24. januar 2016 | 20:12

    Ja ih pokupim golim stopalima pre ili posle

  • N. S

    24. januar 2016 | 13:03

    Najbolje je parče pokvašene pamučne vate . Samo se povlači po površini, i sve se zalepi.

  • momazver

    25. januar 2016 | 08:05

    Bose noge. Nema boga da nećeš SVE krhotine ,ma i staklenu prašinu, da pokupiš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA