• 7

Svako je nekad imao OVAKVU noćnu moru! A evo šta to znači

Sigurno ste nekad sanjali da vam ispadaju zubi, da padate ili da ste paralisani i ne možete da se pomerite. Saznajte skrivena značenja ovih snova

 • 7

Postoje razni košmari koji nas muče noću, a oni mogu biti veoma različiti. Nekad sanjamo da kasnimo na važan sastanak, a nekad nas proganjaju čudovišta i aveti iz drugih svetova.

 

5 SNOVA koje ste sanjali bar jednom u životu. Saznajte njihovo značenje

 

Međutim, ono što ljude najviše potresa jesu snovi koji sadrže duboke emocije, kao što je smrt voljene osobe, ispadanje zuba, bolest ili svađa s voljenom osobom. Zato nije loše znati kako se tumači ta simbolika.

 

Ispadanje zuba

 

Ovaj san je povezan s komunikacionim problemima u stvarnom životu. Postoje razne verzije snova sa zubima, ali onaj s njihovim ispadanjem je najčešći. Sve što u snovima ima veze sa ustima, povezano je s razgovorom, a ispadanja zuba je indikacija da ste nedavno izrekli nešto što niste smeli.

 

Foto-ilustracija: Profimeda

Foto-ilustracija: Profimeda

 

Sahrana voljene osobe

 

Smrt je za mozak onog koji sanja, simbol promena i završetaka. Ako sanjate o smrti, zapitajte se šta se u vašem životu menja ili završava. Onaj ko umire u snu najčešće predstavlja jedan deo vaše ličnosti, neku osobinu koja vam je zajednička. Sahrana je dobar znak - oslobađanja i pomirenja kako biste mogli da krenete dalje.

 

Snovi u kojima ste se osramotili

 

Bilo da su to snovi o ispitu koji padate, projektu na kojem ste se osramotili ili nešto slično povezani su sa stresom u poslu ili onime što mislite da se od vas očekuje. Padanje na ispitu je čest san, a nakon njega se treba zapitati ko ili šta testira vaše strpljenje.

 

Incest

 

Snovi ljubavne tematike u kojima se akteri pretvore u nekog iz vaše porodice često nas kao noćne more užasavaju, ali seks u snovima nema isto značenje kao u stvarnosti. U snu on označava spajanje, povezanost i više se odnosi na psihičko zbližavanje koje vam je potrebno ili vam nedostaje. Takođe, mogu označavati težnju da posedujemo neku osobinu onoga ko se u takvom snu pojavljuje, jer je sami nemamo.

 

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

 

Snovi o izgubljenosti

 

Mesta i putevi na kojima se izgubimo u snovima simbolizuju gde se nalazimo u našim srcima ili mozgu. Takav san je simbol neodlučnosti u stvarnom životu, nesposobnosti donošenja odluke ili pridržavanja nje.

 

Snovi o padanju

 

Ovakvi snovi su oduvek jedni od najčešćih za sve ljude, a oni indiciraju da postoji nešto u budnom životu što vas "vuče prema dnu". Ovaj je san čest kod obolelih od depresije, a može biti i znak upozorenja psihički teškog perioda na koje se treba pripremiti kako bi se sprečio pad.

 

Snovi o zaboravljanju nečega

 

Ova vrsta snova najčešće se javlja ljudima koji su preopterećeni brigama. To je upozorenje čoveku u budnom životu da je na ivici i da treba da rasporedi prioritete i prihvatiti činjenicu da ne može ili ne stigne sve. Poruka ovog sna je - olakšajte sebi.

 

Foto-ilustracija: Foter/purplemattfish

Foto-ilustracija: Foter/purplemattfish

 

Vrištanje koje se ne čuje

 

Sanjate da želite da vrištite, ali to nikako ne uspevate, to simbolizuje da se osećate neshvaćeno, odnosno da vas se ne sluša u budnom životu. Postoji nešto što želite da izrazite, ali onaj ko bi to trebalo da čuje, nije zainteresovan.

 

Snovi o sopstvenoj smrti

 

Iskustvo vlastite smrti u snu može da bude jezivo, no i ovde je njen simbol promena, kraj i opraštanje. Nakon ovog sna treba se zapitati šta se menja ili podsvesno osećate da bi trebalo promeniti, koje odnose okončati, šta odlučiti...

 

Paraliza u snu

 

Ovaj takođe čest san sličan je onom o pokušaju vrištanja, no u njemu je problem što sanjač ne preduzima nešto ili se ne ponaša onako kako bi prema svojoj intuiciji trebalo. Paraliza je metafora osećaja "zaglavljenosti" u budnom životu.

 

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/photostock

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/photostock

 

Dijagnoza smrtne bolesti

 

Rak ili bilo koja druga dijagnoza koja se javlja u snu, najčešće je dijagnoza neke situacije ili odnosa u životu sanjača koji je vrlo nezdrav. Um povezuje to sa bolesti kako bi pomogao da izlečimo iz svog života ne bi li se razboleli.

 

Snovi o tome da nas neko ili nešto lovi

 

Ovo je, nakon padanja, drugi najčešći san. Ono simbolizuje nekoga ili nešto u budnom životu što sanjač pokušava da izbegne. Čest je kod pojedinaca koji izbegavaju konfrontacije i ne rešavaju stvari do kraja, posebno ako se često ponavlja.

 

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Bobi Wan

  28. januar 2016 | 08:03

  Ja sam sanjao da mi je ispala ona stvar, pa pokusavam da je vratim, a ono nece, ...

  50
  7

  Podelite komentar

 • Medo

  28. januar 2016 | 11:54

  Kad sanjate da zub ispada neko ce umrijeti,ako bili na San,neko bliznji ce umrijeti,snovi kazu dosta,treba ih znati tumaciti

  17
  14

  Podelite komentar

 • Mladen

  29. januar 2016 | 07:13

  A sta znaci kada sanjate da bezite od nekoga ko hoce da vas ubije, uspete da se sakrijete kopajuci zemlju sopstvenim noktima, ujutru se probudite i vidite crno ispod noktiju ??? Meni se to zaista desilo, ne lazem i ne zezam se. Velika misterija za mene.

  11
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok