Ovaj lek SVI imate u kući, a nemate pojma da čini ČUDA ZA LEPOTU!

Nikada ne biste pretpostavili za šta sve može da posluži lek, koji vam je na dohvat ruke u kućnoj apoteci...

  • 1

Acetilsalicilna kiselina (midol, anbol, andol, aspirin...) snižava temperaturu, pomaže u otklanjanju bola, sprečava srčani udar... Međutim, koristan je i za stvari koje vam nikad ne bi pale na pamet. Odličan je za negu problematične kože, uklanja perut i mrlje od znoja na majicama, ublažava ubode insekata i podstiče rast biljaka u vrtu.

Evo šta sve možete da uradite sa par tabletica ovog leka, da biste rešili sve ove probleme.

Podmladite kosti za 20 godina pomoću ovog RECEPTA od samo 3 sastojka

TAJNA MORSKE SOLI: Evo kako da napravite sami preparate koji podmlađuju kožu (RECEPT)

Nega problematične kože

Acetilsalicilna kiselina pomaže da se ukloni višak masnće s kože, kao i mrtve ćelije sa njene površine. Stručnjaci se slažu da je efikasan u lečenju akni, jer smanjuje zapušavanja pora. Ljudi koji imaju psorijazu mogu pomoću ovog leka da smanje svrab i crvene fleke na koži. Evo recepta.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Masku za kožu od možete da napravite tako što ćete staviti pet tabletica od 500 mg u šoljicu i dodati oko pola decilitra tople, destilovane vode. Potrebno je da dobijete ujednačenu smesu. Možete da dodate i kašiku meda, jer je i on jako dobar za kožu. Masku treba da nanesete na problematične delove kože i ostavite da deluje deset minuta, a zatim da isperete toplom vodom.

Uklanjanje peruti

Ako  imate ovaj problem, isitnite dve do tri tablete i pomešajte s količinom šampona koju koristite za jedno pranje kose. Mešavinu treba dobro da umasirate u kosu i ostavite da deluje tri do pet minuta pre ispiranja. Acetilsalicilna kiselina doprinosi smanjivanju upale kože glave, a samim time i manjem stvaranju peruti.

Foto: flickr/amanda dias Foto: flickr/amanda dias

Rešenje za reakcije nakon uboda insekata

Ovaj lek ima protivupalna svojstava i odličan je kod smanjivanja crvenila, oteklina i boli nakon uboda insekata. Recept je jednostavan. Samo treba da navlažite jednu tableticu, stavite je na mesto uboda i zalepite flasterom. Ostavite da deluje nekoliko minuta i biće vam lakše.

Uklanjanje mrlje od znoja sa odeće

Da biste se otarasili mrlja sa garderobe preporučujemo da isitnete tri tableta i pomešate s pola šoljice tople vode. Zatim, deo odeće na kojem je mrlja od znoja potopite u tu smesu i ostavite nekoliko minuta da deluje. Na kraju operite odeću na uobičajen način. Ista smesa služi da ukloni i mrlje od nikotina, trave, ali u tom slučaju je neophodno da potopite mrlju na 15-ak minuta pa onda da oprate garderobu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Uticaj na rast biljaka

Acetil-salicilna sprečava da nastanu gljivice, što je od velike važnsti za rast biljaka u bašti ili u teglama na balkonu. Da bi ste to ostvarili treba da otopite jedan lek u litri tople vode, pa da tečnost stavite u bocu sa sprejem i popršćete po biljkama. Takođe, možete da otopite delić tablete u vazi s vodom i da cveće u njoj će dužeda traje.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitka

    2. februar 2016 | 11:07

    Moja mama je,nekad davno,stavljala acetisal u vezu da bi cveće duže ostalo sveže...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA