"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Sonja Antonijević - cheesecake (FOTO)

  • 4
Foto: Sonja Antonijević

Foto: Sonja Antonijević

 

CHEESECAKE

 

Potrebno je za koru:

 

- 300 gr. mlevene plazme

 

- 5 kašika mleka

 

- 180 gr. istopljenog maslaca

 

Priprema:

 

Rastopiti maslac i umešati mlevenu plazmu i mleko. Formirati koru koju razviti u podmazanom plehu sa obručem.

 

Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!

 

Potrebno je za beli fil:

 

- 450 gr. "Ela" krem sira

 

- 1 kesica krem fixa

 

- 1 kesica vanilin šećera

 

- 50 ml. vode + 1 kesica želatina

 

- 500 ml. slatke pavlake

 

- 200 gr. šećera u prahu

 

Foto: Sonja Antonijević

Foto: Sonja Antonijević

 

Priprema:

 

Umutiti slatku pavlaku, dodati krem fix, sir, vanilin šećer i šećer u prahu.

 

Želatin rastopiti u u 50 ml.vode, ostaviti da odstoji deset minuta, zatim ga zagrejati, ali da ne proključa.

 

U ugrejani žalatin staviti malo od umućene smese, izmešati, a zatim sve pomešati sa belom smesom Ujednačenu smesu razliti preko kore i ostaviti da se hladi.

 

Potrebno je za voćni fil:

 

-400 gr. malina

 

- 100 ml. vode

 

- 10 gr. želatina +50 ml. vode

 

- 4 kašike šećera

 

Priprema:

 

Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10 minuta .

 

Želatin rastopiti u u 50 ml.vode, ostaviti da odstoji deset minuta, zatim ga zagrejati, ali da ne proključa, te ga umešati u skuvano voće.

 

Malo ohladiti i onda preliti preko belog fila.

 

Filovanu tortu ohladiti u frižideru. Kada se voćni fil ohladi i očvrsne, tortu izvaditi iz kalupa i servirati. Prijatno!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA