SENZACIJA DANA: Otkriveno da je homeopatija PREVARA!

Stručnjaci su ispitali čak 176 različitih studija i zaključili da homeopatija ne daje baš nikakve rezultate

  • 26

Novo istraživanje o homeopatiji utvrdilo je da je to "terapijski ćorsokak" i da ne deluje ništa više od placebo pilula.

SENZACIONALNO: Pronađen lek za RAK! Ozdravilo 94 odsto obolelih!

Tim lekara, na čelu s profesorom Polom Glasiom sa Univerziteta Bond, pregledao je rezultate 176 različiitih studija, koje su izvođene s namerom da utvrde da li je homeopatija validan način lečenja. Njihov zaključak je bio da nema dokaza da je homeopatija delotvorna kod bilo koje od 68 bolesti koje su lečene tokom tih istraživanja. Ne više od placebo efekta, piše Independent.

Homeopatija se zasniva na učenju da voda pamti informacije i da rastvaranjem određenih supstanci do nivoa kada rastvor više nema nikakvo hemijsko dejstvo, poostižemo informativno dejstvo na organizam konzumiranjem tog rastvora.

- Kao vođa tima osetio sam olakšanje što se ovo putovanje završilo. Započeo sam ga sa stavom "ja ne znam", pitajući se da li ta vrsta tretmana zaista može da pomogne, ali posle 57 recenzija koje su uključivale 176 različitih individualnih studija, zaključak je bio da nema nikakvih rezultata pored placebo efekta - rekao je profesor Glasio.

- Razumem zašto je Semjuel Haneman, osnivač homeopatije, bio nezadovoljan metodama medicine 18. veka i zašto je pokušao da pronađe bolju alternativu, ali mislim da bi i on bio razočaran neuspehom homeopatije da iznese i razvije njegove inovativne ideje. Umesto toga ona jednostavno nastavlja da udara u zid i ta terapija završava u ćorsokaku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velislav

    21. februar 2016 | 11:59

    Dok je hemoterapija apsolutni uspeh.

  • Bv

    21. februar 2016 | 15:27

    Neka ispitivanja su pokazala da je Koka-kola zdravija od vode. Pogodite ko je platio to istraživanje.

  • Milic

    21. februar 2016 | 12:12

    "Homeopatija se zasniva na učenju da voda pamti informacije i da rastvaranjem određenih supstanci do nivoa kada rastvor više nema nikakvo hemijsko dejstvo" Ajmo malo na wikipediju,ovo je glupost,a ne definicija homeopatije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA