"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Anka Ivanović - brza torta sa jagodama (FOTO)

BRZA TORTA SA JAGODAMA
Potrebno je:
- 3 jaja
- 300g šećera
- 1 margarin
- 500g jagoda
- 750g keksa zlatni pek
- 2dcl mleka, ili soka od jagoda ili narandže
- 300g šlaga
- voda
Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!
Priprema:
1. Uvećoj posudi mikserom umutiti jaja i šećer, kada se dobro umuti dodati jedan margarin i mutiti da se masa ujednači.

2. U masu od jaja, margarina i šećera dodati jagode i mutiti da se jagode usitne.

3. 500g keksa staviti u najlonsku vrećicu i dobro usitniti oklagijom i dodati u masu sa jagodama sve dobro sjediniti varjačom i ostaviti 15 min da odstoji.

4. Odstajalu masu još malo umutiti mikserom.

5. 250g keksa umočiti u mleko ili sok i ređati na tacnu.
6. Na poređani keks sipati masu od keksa i jagoda, rasporediti da bude svugde jednako, prekriti alu folijom i staviti na sat vremena u frižider.
7. Uzeti čašu i sipati šlag u čašu koliko ima šlaga toliko dodati vode i umutiti šlag.

8. Ohlađenu tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji. Tortu držati u frižideru. PRIJATNO!
(Telegraf.rs)
Video: Studenti u blokadi i grupe građana odali poštu stradalima na Železničkoj stanici
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
liz
Mozda jedobro,ali ja licno izbegavam recepte gde se u fil stavljaju ''ziva''jaja! Iz predostroznosti od salmonele!
Podelite komentar
Anka
Tortu sa živim jajima ne preferiram i ne preporučujem nikom zbog salmonele koja se nalazi u jajima i uništava se kuvanje pa je konzumiranje ovako pripremljenog kolača vrlo opasno
Podelite komentar
Dada
Dajte ljudi,svakakve papazjanije nazivate tortom!
Podelite komentar