Zašto treba da se uplašite ako vam krene krv iz nosa!

"Ništa strašno, puk'o kapilar". Ovako nešto smo navikli da čujemo kad nekom krene krv iz nosa, a možda je ipak bolje obratiti se lekaru

  • 0

Svako od nas je nekad doživeo da mu curi krv iz nosa i svi smo navikli da na to reagujemo kao da nije ništa strašno. Međutim, ipak treba biti oprezan kad su ovakve stvari u pitanju. Evo i zašto.

 

Otarasite se HERPESA! I to pomoću sastojka iz FRIŽIDERA (RECEPT)

 

Kad smo bili mali naučili smo da krv iz nosa nije ništa strašno. Naravno, to je posledica roditeljske brige. Oni su hteli da nam ublaže strašnu sliku o tom doživljaju, da ne bismo doživeli traumu, međutim, nije svako krvarenje iz nosa bezazleno.

 

Uzroci curenja krvi iz nosa mogu biti potpuno bezazleni, poput male povrede usled čačkanja ili blagog zapaljenja sluzokože, ali, u retkim slučajevima, mogu biti posledica neke ozbiljne bolesti.

 

Krvarenje iz nosa se češće dešava zimi, jer je tada sezona respiratornih infekcija. Sluzokoža je tada često upaljena, a samim tim osetljivija i prokrvljenija, što može lako da dovede do krvarenja. Ovakva krvarenja zaista nisu ništa strašno, ali postoje i uzroci koji su znatno ozbiljniji od ovih.

 

 

Bolesti srca i krvnih sudova mogu biti uzrok krvarenja iz nosa, a u retkim slučajevima povezano je sa hematološkim bolestima poput hemofilije. U tom slučaju postoji opšta sklonost ka curenju krvi iz nosa.

 

Srčane bolesti i bolesti krvnih sudova su u samom vrhu liste najopasnijih ubica današnjice. Zato, ako vam bez razloga procuri krv iz nosa, verovatno nije ništa strašno, ali ipak to nemojte zanemarivati. Javite se lekaru i proverite stanje svog srca i krvnih sudova, jer to može biti indikator nekog ozbiljnijeg problema.

 

 

Povišen krvni pritisak je takođe jedan od čestih uzročnika krvarenja iz nosa. Zato je najbolje obaviti jedan kompletan pregled, ako vam se desi da vam krene krv iz nosa. Ako je zaista samo kapilar ili nešto bezazleno, odlično, ali nije na odmet pregledati se, jer možda tako saznate nešto što vam može spasiti život.

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA