Napravite sami serum za PEGLANJE BORA, od limuna i šargarepe (RECEPT)

Skupa kozmetika vam više neće biti potrebna, kad se upoznate sa kućnom medicinom koja može mnogo jeftinije da ostvari iste ciljeve

  • 0

Alternativna medicina je sve popularnija u narodu, a najnovija upotreba jednostavnih namirnica koristi se u kozmetičkim tretmanima i veoma je efikasna.

Skuvala je KAFU i rešila se PODOČNJAKA! Evo kako da to uradite i vi (RECEPT) (VIDEO)

Ova maska za lice prirodno uklanja mitisere, a ima SAMO DVA SASTOJKA! (RECEPT)

Kroz celu istoriju, citrusi se koriste u pravljenju mnogih lekovitih napitaka i namaza. I moderna kozmetička industrija, poučena iskustvom iz prošlosti, često koriti citruse, jer su izuzetno lekoviti. Limun, pomorandža, mandarina i grejp, pored obogaćenosti vitaminima C i E, koji je izuzetno važan za održavanje vitalnosti zrele kože,  pomažu i kod dezinfekcije i čišćenja organizma od toksina, piše portal Zdrava krava.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Vitamin A dobijamo iz mandarina, koji se tako unosi u obliku beta-karotena, a u organizmu pretvara u vitamin A. Poznata uloga vitamina A je očuvanje zdrave sluzokože i kože, što je prva linija odbrane od virusa i bakterija - kaže klinički nutricionista, dr Darija Vranešić Bender.

Ženama, ali sve češće i muškarcima, je najbitnija nega lica, a pored mandarine za očuvanje ovog dela kože je veoma korisna i šargarepa. Ona je važan izvor koenzima Q10, koji je jako popularan sastojak anti-age krema. Šargarepa srednje veličine ima čak 1.015 mg vitamina A, odnosno, retinola. Sve su to sastojci koji će da vam zategnu lice i bar privremeno da deluju na sitne bore. Šargarepa se najčešće spominje kad se govori o dobrom vidu, ali i zbog beta-karotena, koji pomaže u pripremi kože pre letnjeg izlaganja suncu.

Međutim, sad je jasno da je efikasna i za kozmetičku negu lica.

Foto-ilustracija: Foter/chriscook04 Foto-ilustracija: Foter/chriscook04

Masku za lice od šargarepe i citrusa možete napraviti i sami, a ima veoma hranljivu vrednost.

- Šargarepa je među najbogatijim izvorima karoteinoida, koji ima veliku aktivnost provitamina A. On može da se pretvori u aktivan oblik vitamina A, koji ima izuzetno blagotvorno delovanje na vid i imunološki sistem - kaže američki biznismen i promoter zdrave hrane Džordž Mateljan u svojoj knjizi "Najzdravije namirnice sveta".

Ovo su neki od recepata sa ovim namirnicama.

Recept za masku za lice

Obarite 2-3 velike šargarepe, zatim ih ispasirajte i pomešajte s 3-4 velike kašike meda. Nanesite na lice, pustite da stoji desetak minuta, pa isperite hladnom vodom. Proces ponavljajte jednom nedeljno ili prema potrebi.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Recept za masku za dekolte

Uzmite jedan krastavac, dve šargarepe, krompir i nekoliko listova kupusa. Dodajte čaj od kamilice i sve stavite u blender, a cilj je da dobijete pastu. Nanesite na dekolte, pokrijte peškirom natopljenim u čaj od kamilice i držite 20-30 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA