REVOLUCIJA U MEDICINI: Naučnici napravili ljudsko srce OD NEČEGA ŠTO U ORGANIZMU IMAMO SVI!

Ono neće moći da živi bez matičnih ćelija pacijenta, koje će mu dati oblik i potporu, i bez kojih "novo srce" neće moći da funkcioniše

  • 10

Dan kada pacijenti neće morati da čekaju u redovima za transplantaciju sve je bliži. Naučnici iz klinike u Masačusetsu napravili su ljudsko srce od matičnih ćelija uzetih od ćelija kože.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Koliko litara krvi naše srce ispumpa tokom života?

Ovako napravljeno srce omogućava brzo stapanje sa ostalim matičnim ćelijama u organizmu pacijenta, što smanjuje potrebu za donorima, istovremno i smanjuje šansu imunog odbijanja.

Ono neće moći da živi bez matičnih ćelija pacijenta, koje će mu dati oblik i potporu, i bez kojih "novo srce" neće moći da funkcioniše.

Da bi  moglo da funkcioniše neophodno je da pacijent ispuni nekoliko uslova, i da prethodne analize pokažu da je njegov kardiovaskularni sistem sposoban za takav medicinski zahvat.

Tim koji je radio na formiranju ljudskog srca uzeo je 73 donora, za koje se ispostavilo da nisu podobni za doniranje. Za pripremu srca, tim je deterdžentom skidao sve žive ćelije sa src, ostavljajući negativan ćelijski materijal.

Da biste saznali više o celokupnom procesu, možete pročitati OVDE.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DENIS

    19. mart 2016 | 11:03

    Ponosnisrbin,ja bih ti da ime glupisrbin. Kako kome je potrebno vestacko srce?!!! Pa ljudima koji cekaju na transplataciju. Stvarno glup komentar,ali brate stvarno.

  • Ponosni SrbIN

    19. mart 2016 | 01:08

    Jezuitski i masonski lekari se igraju sa prirodom i prave prve korake u formiranju armije vestackih ljudi pomocu kojih ce vladati planetom. Ne znam kome uopste treba vestacko srce...

  • Ortodox No1

    23. mart 2016 | 21:32

    Meni licno treba srce...ja da mogu sutra bih pristao da mi ga ugrade...duga prica...neko masta o autu,stanu,kuci...i jos kojecemu a ja bih volio imati ovakvo srce..ako je to to kao sto kazu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA