Kulturno nasleđe i Intimni heroji (FOTO)

39. Black’n’Easy Fashion Week trudi se da projekat obogati i edukativnim programima. Kako bi se proširila perspektiva o primeni kulturnog nasleđa u savremenom odevanju, u Kulturnom centru Grad večeras je održana tribina na kojoj je gostovao Branko Popović, koosnivač i direktor holandskog FASHIONCLASH-a - internacionalne interdisciplinarne platforme za dizajnere i umetnike nove generacije

  • 0

FASHIONCLASH biće održan osmi put, a centralna tema biće upravo nasleđe (heritage), što je tema i večerašnje tribine. U debati o saglasju tradicionalnog i savremenog i svom viđenju na temu razumevanja porekla u službi formiranja slike budućnosti, Popoviću su se pridružili domaći stručnjaci i učesnici projekta Exploring Inspirations koji su juče održali izložbu.

Foto: Đorđe Tomić Foto: Đorđe Tomić

Nakon održane debate, preselili smo se u radnju Koncept 45.0 na "Intimate Heroes" fashion event. U toploj, intimnoj atmosferi sa mirisom vanile i čokolade, u Konceptu 45.0, uz zvuk Ane Ćurčin i prezentaciju „capsule“ kolekcije donjeg veša, iskusili smo sasvim novu interpretaciju pesme „Heroes“.

Foto: Đorđe Tomić Foto: Đorđe Tomić

Odolevajući naletima šunda i herojski slaveći prave vrednosti i ljubav prema dizajnu i kreativnosti, Koncept 45.0 pronašao je inspiraciju i deo svog identiteta u umetnosti Dejvida Bouvija i moćnoj poruci koju pesma „Heroes“ šalje. Posebna poslastica ovog lounge eventa bila je ekskluzivna one night only prodaja modela sa održanih revija, selektovanih od strane kreativnog tima Koncepta 45.0.

Foto: Đorđe Tomić Foto: Đorđe Tomić

Povodom zatvaranja 39. Black’n’Easy Fashion Week-a organizatori projekta pozivaju publiku da im se pridruži 9. aprila u Shopping Centru Ušće gde će imati priliku da se druže sa poznatima, kao i da dobiju lične savete od profesionalnih stilista.

Foto: Đorđe Tomić Foto: Đorđe Tomić

Svečano zatvaranje 39. Black’n’Easy Fashion Week-a biće upriličeno 9. aprila tradicionalnim događajem UŠĆE Fashion Night. Program će biti podeljen u segmente koji tematski prate različite modne trendove i potrebe kupaca, a poznati stilisti i atraktivni moderatori programa pokušaće da široj publici predstave trendove na jedan vrlo zanimljiv, ali i edukativan način.

Foto: Đorđe Tomić Foto: Đorđe Tomić

Ljubitelji mode i dobre zabave imaće priliku da uživaju u revijama najnovijih kolekcija brojnih svetskih brendova, da se druže sa poznatima, kao i da dobiju lične savete od profesionalnih stilista. UŠĆE Shopping Center po prvi put samostalno organizuje reviju koja je deo Beogradske nedelje mode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA