ZAHTEVALI SU OD MENE DA NE JEDEM: Ispovest manekenke kojoj je MODA uništila život! (FOTO) (VIDEO)

Da je modna industrija surova, to svi znaju. Ali, malo se zna o tome koliko surov može da bude tretman devojaka u svetu modelinga. Nakon Zuzanine ispovesti, jasno će vam biti da su robovi često imali bolje uslove za život i rad

  • 7

Pre nego što su je otkrili modni agenti, Poljakinja Zuzana Bačvald bila je lepa, mlada, atletski građena devojka. A onda je dobila “posao iz snova.

Jela sam samo tri jabuke dnevno i samo što nisam umrla! Ispovest ANOREKSIČNE manekenke će vas naježiti

A4 IZAZOV: Žene se fotkaju s papirom iza leđa, da bi dokazale nešto JEZIVO (FOTO)

Da, ona se preselila u Ameriku, odakle je putovala svuda, radila za brendove kao što su Gucci, Prada i Versace, ali, cena koju je za to platila je bila ogromna.

- Kada sam počela da se bavim manekenstvom, bila sam sportski tip. Međutim, agenti su od mene tražili da više nemam nimalo mišića. Rekli su mi da prestanem da jedem – ovim rečima počinje Zuzana svoju ispovest za “Real Women, Real Stories”.

PrintSkrin: YouTube/Real Women Real Stories PrintSkrin: YouTube/Real Women Real Stories

Odricanje od hrane najpre ju je dovelo do anoreksije, a potom i bulimije. Mlada Zuzana bi zbog griže savesti ispovraćala svaki zalogaj hrane koji bi unela u sebe.

- Osećala sam se slabo i depresivno. Tri godine nisam imala menstruaciju, a zubi su mi propadali. Lice mi je bilo sivo, koža suva, kosa je počela da mi opada... Iako sam uspela da se izborim sa poremećajima ishrane, i dan danas imam emocionalnih problema kada treba nešto da pojedem – otkriva ona kroz suze.

Ono što je najjezivija od svega, Zuzana je bila najtraženija upravo onda kada se osećala najgore. Najviše poslova je dobijala dok je bila mršava kao leš i potpuno nesrećna. Jer, samo tada je ona mogla da uđe u garderobu broj 0, što je baš to što kreatori zahtevaju.

- Nisam se nikome žalila na svoje probleme, jer sam strašno želela da radim i budem uspešna manekenka. Sama sebi nisam bila lepa, niti sam se osećala moćno, ali njima sam se dopadala, pa sam verovala da je to u redu – rekla je dodala:

- Želim da posavetujem sve mlade manekenke da ne slušaju nikoga kada je njihovo telo u pitanju. Samo zdravo telo je lepo telo, ma kakav višak vam se činilo da vidite u ogledalu. Takođe, želim da apelujem na svet mode da prestanu da šalju u svet sliku premršavih, bolesnuh devojaka koje bi trebalo da budu uzor mladima – poručuje Zuzana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nana

    8. april 2016 | 12:12

    Snažna poruka

  • Mirka

    9. april 2016 | 09:16

    Svaka ti cast za ovaj tekst ovo treba za nauk da sluzi mladim djevojkama a tebi zelim dobro zdravlje

  • Vladimir

    9. april 2016 | 18:51

    Ti si divna osoba, zasluzujes jedno veliko hvala i sve najbolje u zivotu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA