OPSEO GA ĐAVO? Dečak koji nekontrolisano POVRAĆA zbunjuje naučnike i ceo svet (FOTO)

Svaki put kad ga nešto oduševi, umesto da se raduje, Zakari (5) počne da povraća. Možete samo da zamislite kako je paklen život ovog dečačića, ali i njegovih roditelja

  • 6
Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Petogodišnji dečak Zakari Kolins pati od užasno retkog zdravstvenog poremećaja, takozvanog sindroma cikličnog povraćanja. Zbog svog stanja ovaj mali Englez ne sme da se raduje ni Deda Mrazu, ni poklonima za rođendan, jer i najmanje uzbuđenje - kod njega izaziva povraćanje.

BEBA ĐAVO: Dete staro mesec dana hoda, smeje se kao Satana i bljuje vatru (FOTO)

ZABRANJENI TREJLER: Zbog ove muzike iz "Isterivača đavola" ljudi su povraćali i padali u nesvest! (VIDEO)

Zakari se ovako muči maltene od rođenja, a lekarima je trebalo vremena dok nisu otkrili pravu dijagnozu.

- Kad god mu pozli, to izgleda jezivo! Njegovo povraćanje bukvalno izgleda kao scena iz “Isterivača đavola”. To su projektili hrane i tečnosti – priča njegova očajna majka, Hana (34) za Daily Mail i dodaje:

- Izgleda kao da je sam đavo zaposeo. Toliko mu odjednom bude loše, da ne stigne da nas obavesti da bi trebalo da ga odvedemo u kupatilo. Kad se to dešava, imam utisak kao da je u nekoj vrsti svesne kome – žali se ona.

Događaji koji za drugu decu predstavljaju radost i veselje, Zakariju po pravilu presednu.

- Ne pamtim nijedan Božić, rođendan, odmor ili bilo kakvu proslavu da Zakariju nije pozlilo. On je toliko mali da moramo da krijemo lepe stvari od njega. Ne pominjemo mu zabave. Kad god mi padne na pamet da ga fotografišem dok se igra ili je srećan, znam da će pet minuta kasnije on biti sav ispovraćan – nesrećna je majka.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Zbog zvog stanja, Zakari retko kada izlazi napolje da se igra sa drugarima, a odlasci na vašare ili rođendanske zabave ne dolaze u obzir.

- Kad god uživa u nečemu, desi mu sa da se po 10 puta ispovraća. Nakon toga, sav je bled, snužden i čitavo telo ga boli. Ponekad mu toliko padne šećer, da je već četiri puta završavao u bolnici na infuziji – kaže Hana i zaključuje:

- Užasno mi je što moram da ga gledam kako se muči. On sam je vrlo nesrećan. Što je najgore, za njegovu bolest nema pravog leka. Ali, sad makar znamo od čega je bolestan, pa ćemo valjda naći načina kako da se izborimo s tim i makar malo umanjimo simptome.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA