Ova beba je rođena sa zubima! Teško njenoj majci (VIDEO)

Pre dva dana, u jednom turskom porodilištu rodio se dečak sa dva donja prednja zuba, ostavivši i roditelje i lekare u čudu

  • 6

Trećeg maja u turskoj pokrajini Nevšehir rodio se dečak kog su roditelji nazvali Mirač. Iako je po rođenju težio svega 2,6 kilograma i bio je dugačak ispotprosečnih 48 santimetara, ova beba je čudo. Mirač je rođen sa dva donja sekutića!

Žena mrtva 55 dana rodila zdravo dete!

SNIMAK ROĐENJA KAKAV NISTE VIDELI: Pogledajte kako BEBA izlazi iz MAME! (VIDEO)

- Dečak je zdrav - kazala je pedijatar Zejnep Ibisoglu novinarima, pojasnivši da su slučajevi rođenja beba sa zubima veoma retki, ali da ne signaliziraju nikakav poremećaj.

Ipak, bebi će stomatolog morati da izvadi ove zubiće, budući da bi mogli da prave ogromne probleme majci tokom hranjenja.

Zubi sa kojima se beba rodi se zovu se “natalni zubi”, a javljaju se jednom na svakih 2.000-3.000 beba. Obično se nalaze u donjoj vilici i iako su mali, mogu da povredie bebin jezik, ali i majku koja doji.

Njihov koren je mali i nestabilan, a odstranjuju se ubrzo nakon što je beba rođena, jer ako se otkače, postoji bojazan da se beba njima uguši.

- Ukoliko ih ne izvadimo, zubi bi u jednom trenutku mogli da prođu kroz dušnik i da izazovu gušenje - kazao je lekar, prenosi kliX.

Ovi zubi nisu u vezi sa nekim određenim zdravstvenim problemima, a za njihovu pojavu nema drugog objašnjenja osim da su ova deca “dentalno razvijenija”.

- Iznenađeni smo i pomalo uplašeni, ali nam je laknulo kad nam je lekar kazao da je naš sin zdrav i da je sve u redu sa njim - izrazila je svoju zabrinutost bebina majka Nazife Kijga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !!!

    5. maj 2016 | 18:46

    Negde sam procitala da se nekoliko slavnih ljudi rodilo sa jednim ili dva zuba. Jedan od njih Onore de Balzak. Pa eto , nikad se ne zna. Mozda i ovaj malisan bude neki velikan jednog dana.

  • Boban

    5. maj 2016 | 18:18

    Pa kad kod njih otac i mati u 90% slučajeva su u srodstvu.

  • I

    5. maj 2016 | 19:02

    I ja sam rođena sa dva zuba,ništa novo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA