SMRŠALA JE 200 KILOGRAMA, ali ne može da bude srećna, jer je muči NEŠTO MNOGO STRAŠNIJE! (FOTO) (VIDEO)

Borila se sa gojaznošću. Bila je jako uporna, jer je shvatila da joj je život ugrožen. Onda kada je pomislila da napokon može da živi normalno i da bude zadovoljna, suočila se sa još većom mukom

  • 10

Čeriti Pirs je proglašena za najgojazniju ženu na svetu, ali to nije bio njen najveći problem. Prebrodila je mnoge borbe sa samom sobom. Iako je uspela da smrša čak 200 kilograma, ona je i dalje zabrinuta. Ali ovaj put ne za sebe, već za ćerku.

IMALA JE I MOŽDANI I SRČANI UDAR: Džun ima 176 kilograma i sada ponovo uživa u životu! (FOTO) (VIDEO)

OD KITA UBICE, DO ZGODNE CICE: Bila je teška pola tone, a danas izgleda fantastično! (VIDEO)

Čeriti Pirs je sa 39 godina i 353 kilograma ponela nezahvalnu titulu najdeblje žene na svetu.

Nije mogla samostalno da se kreće ni da izađe iz kuće, a nakupljena masnoća joj je ozbiljno ugrožavala kardiovaskularni sistem, kao i kompletan organizam. Odlučila je da uradi bajpas želuca. Sada, posle dve godine, Amerikanka je smršala 200 kg, piše Daily Mail, a prenosi hrvatski portal Net.

Printskrin: YouTube/The Next: 15 My 600 lb Life Shark Tank Printskrin: YouTube/The Next: 15 My 600 lb Life Shark Tank

Prošla je mnoge zahvate, uključujući i operaciju kojom su joj uklonjene masne naslage, limfoedemi s nogu i gotovo 20 kilograma suvišne kože, koja se zadržala posle mršavljenja.

Ali, njene muke nisu prestale. Sada se Čeriti boji za svoju ćerku. Plaši se da je i ona počela da jede nekontrolisano.

Printskrin: YouTube/The Next: 15 My 600 lb Life Shark Tank Printskrin: YouTube/The Next: 15 My 600 lb Life Shark Tank

- Sa više od 350 kilograma sam bila zarobljenik sopstvenog tela. Gubitak kilograma je bio znatno teži nego što sam očekivala - rekla je Čeriti.

Nakon spasonosne operacije i ugradnje bajpasa želuca, Čeriti nije mogla da nastavi sa normalnim životom. Osim uklanjanja limfoedema s nogu, više od godinu dana nakon bajpasa, zamalo je umrla na operacionom stolu. Uklanjali su joj suvišnu kožu, ali rana se inficirala i Čeriti je hitno prevezena u bolnicu. Teška sepsa je izbegnuta u zadnji čas.

Printskin: YouTube/The Next: 15 My 600 lb Life Shark Tank Printskin: YouTube/The Next: 15 My 600 lb Life Shark Tank

- S obzirom na to da sam izgubila toliko mnogo kilograma, višak kože na stomaku mi stvara velike probleme. Stalno dobijam celulitis - žali se ova Amerikanka na stalne bakterijske upale potkožnog tkiva.

- Zadnjih mesec dana morala sam nekoliko puta da idem u bolnicu na tretmane, što je stvarno frustrirajuće, jer mi je teško da nastavim da napredujem uz neprestane komplikacije. A telo mi je i dalje deformirano - objašnjava Čeriti.

Ipak, ona je očajna zbog nečeg sasvim drugog. Ćerka Četi je od mame "pokupila" nezdrave navike u ishrani.

- Zabrinuta sam jer je, baš kao i ja, zavisna od hrane i počinjem da primećujem da skuplja kilograme. Znam kako je kada si pretežak da išta radiš i ne želim da i ona tako završi. Ali, svaki put kad joj nešto kažem, ona se rastuži. Ne volim da je gledam kako plače, ali ne želim ni da ugrozi svoje zdravlje - potišteno dodaje Čeriti.

Kada je 2014. odlučila da smrša, Čeriti je pristala da je snimaju da bi bila dodatno motivisana. Bila je gotovo 100 kg teža od preporučene mase za bajpas želuca. Ipak, hirurg dr Junan Novzaradan  ju je primio i pomogao joj da skine 120 kilograma pre zahvata, kojim joj je želudac smanjen na veličinu teniske loptice.

Nažalost, operacija je došla prekasno kako bi Čeriti videla svoju majku. U trenutku kada se odlučila na operaciju, njena majka je bolovala od raka mozga. Preminula je dok se Čeriti oporavljala od operacije.

Njenu zavisnost o hrani je podstakla trauma iz mladosti, kada je gledala oca kako brutalno "mlati" majku.

Pogledajte celu ispovest Čeriti Pirs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buncuk Milne

    7. maj 2016 | 19:10

    Pratim ovaj serijal na kanalu TLC emisija se zove "Ziveti sa 300 kilograma", ovo jeste zaista tuzno, i u svakoj emisiji oni svoju debljinu pravdaju nekim traumama, losim detinjstvom itd. Znam da zvucim grubo, ali i mi u Srbiji imamo i traume i stresove i teska detinjstva pa nemamo toliko gojaznih ljudi. Mislim da njihova gojaznost najvise potice od te lose preradjene hrane, u tu hranu se ubacuju razni pojacivaci ukusa, seceri, emulgatori koji izazivaju zavisnost jos kad se na to doda i neaktivnost nastaje haos, dok mi u Srbiji hteli to priznati ili ne imamo koliko-toliko dobru hranu. Cak mislim i da mi na stres reagujemo drugacije, nama se steze stomak i ne mozemo da jedemo, pricam iz svog iskustva i iskustva ljudi koje znam. U svakom slucaju gospodji zelim sve najbolje u daljem zivotu i da uspe da pomogne svojoj cerki u tome.

  • Izgubljeni

    7. maj 2016 | 17:42

    Tv,GMO,Depresija i eto problema. :(

  • Цвеле

    7. maj 2016 | 15:53

    Тужно ,страшно ,...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA