Ova JEZIVA stvorenja gamižu po vašim trepavicama! A što najgore, mogu da vam zagorčaju život (FOTO) (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Vaše trepavice su pogodno tlo za život raznih gadnih životinjica, koje klasično umivanje ne može da uništi. Ako imate kućnog ljubimca, onda ne postoji šansa da nemate ove podstanare

  • 3

Da li ste znali da vašu kožu svakodnevno nastanjuje više vrsta mikroskopskih organizama? Jedan od njih je i takozvana očna grinja, koja živi u porama, a razmnožava se na dlačicama lica. Najpogodnija prebivališta za nju su folikuli trepavica.

Devojčica (4) imala picajzle na trepavicama! Dobila ih je od - BABE! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Na licu mu se pojavila BELA TAČKA, a ono što su mu lekari izvadili nateraće vas na POVRAĆANJE! (VIDEO)

Veliki broj sitnih životinja živi na vašem licu, a vi o tome ne znate ama baš ništa, jer uglavnom ne prave veće probleme. Takvi mikroorganizmi su i parazitske grinje, od kojih je najbrojnija Demodex, piše Huffington Post.

Na Univerzitetu u Severnoj Karolini sprovedeno je istraživanje koje je pokazalo da čak 14 odsto ispitanijh osoba imalo vidljive grinje na svom licu, dok je 100 odsto ispitanih imalo nekoliko vrsta grinja. Dakle, ne postoji osoba na svetu na čijem licu ne žive ovi mikroskopski organizmi.

Printskrin: YouTube/CBS Miami Printskrin: YouTube/CBS Miami

– Teško je reći o kojem se tačno broju radi, ali ljudi koji imaju manje grinja na licu mogli bi da ih imaju na stotine, dok osobe s većom koncentracijom grinja na licu mogu da imaju i nekoliko hiljada – izjavila je doktor Megan Toms, jedan od istraživača sa Univerziteta.

Nedavno istraživanje Američkog koledža za alergiju, astmu i imunologiju je pokazalo da čak 80 odsto grinja nastanjuje trepavice.

Printskrin: YouTube/CBS Miami Printskrin: YouTube/CBS Miami

Demodex ili, popularnije, očna grinja ima osam nogu i liči na pauka, a najčešće se smešta u folikulima trepavica, jer to zadovoljava njen režim života. Preko dana živi sakrivena pod kožom, duboko u porama blizu lojnih žlezda, gde ne dopire svetlost, koja onemogućava njen razvoj. A tokom noći izlazi na površinu kože gde se odvija proces razmnožavanja. Jajašca polaže pri samom korenu dlaka, a pogodno je da i to bude masnije područje. Zbog toga su trepavice savršena zona za Demodex grinje.

Ove grinje nisu opasne ukoliko ne dođe do pada imunog sistema, kada mogu da izazovu iritaciju oka i čak da utiču na vid.

Printskrin: YouTube/CBS Miami Printskrin: YouTube/CBS Miami

Reporter medijske kuće CBS iz Majamija Ted Skuten je posetio lekara specijalistu da bi otkrio šta nije u redu sa njegovim očima. Dr Norman Herskovič je tokom pregleda utvrdio da se na Tedovim trepavicama nalazi gomila grinja, i živih i izumrlih, koje su u fazi raspadanja i kao takve privlače mnogobrojne bakterije.

Dr Herskovič je objasnio da je ovakva situacija češća kod osoba koje dele prostor sa kućnim ljubimcem, što je slučaj sa Tedom. Naime, ukoliko se ljubimac penje na vaš jastuk, onda je gotovo nemoguće da nemate očne grinje, jer se one vrlo lako sa dlake psa ili mačke prenose na lice, odnosno trepavice čoveka.

Foto: Profimedia/Sciencephoto RM Foto: Profimedia/Sciencephoto RM

Reporter CBS-a je bio izložen dvadesetominutnom tretmanu uklanjanja grinja i bakterija, kako ne bi došlo do oštećenja oka. Time je rešen problem iritacije očnim grinjama, a tretman bi trebalo redovno da ponavlja zato što živi sa kućnim ljubimcem i ne želi da promeni tu naviku.

Da bi vam bilo jasnije kako ovaj zdravstveni problem izgleda, potrebno je da pogledate video.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ninochka

    17. maj 2016 | 16:04

    STA sve nece izmisliti samo da uzmu pare, pa ti tzv.lekari nemaju sta vise da izmisle nego samo kako da te opeljese, pa taj covek je ziveo srecno i zadovoljno sve dok se nije pojavio taj zutokljunac koji izgleda bolesnije od tog sto ima kucne ljubimce, tajDr izgleda kao da ima unutrasnjeg kucnog ljubimca.

  • pih

    17. maj 2016 | 17:11

    Kaze se gmizu, kao gmizavac.

  • D

    17. maj 2016 | 19:01

    Iii sta je tu uznemirujuce?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA