POSLE SEDAM GODINA BRAKA DOKAZAO JOJ JE LJUBAV, i to kada joj je ostalo nekoliko sati života! (FOTO)

Dona Feris i njen suprug Karl pravi su primer života u dobru i zlu

  • 11

Dona Feris (33) iz Velike Britanije otišla je kod lekara zbog bolova u leđima, a dijagnoza koju je na kraju dobila potpuno ju je šokirala - otkazivanje bubrega.

Od tad je prošlo tri godine u kojima je svaki dan odlazila na dijalize, ali funkcija njenih bubrega rapidno je padala. Kad je došla na svega tri posto lekari su je upozorili kako će bez transplatacije bubrega umreti, i to vrlo brzo - u roku od četiri sata. Tad se dogodilo doslovce čudo.

Ona i njen suprug Karl (34) pravi su primer života u dobru i zlu, kao što su obećali jedno drugom tokom venčanja sedam godina pre. U najgorim trenucima njihovog života, kad su saznali da je njoj ostalo svega nekoliko sati života, Karl je bez imalo dvoumljenja odlučio da će joj dati svoj bubreg. Ali, ta njegova želja nije bila dovoljna da se to i ostvari, morao je da bude kompatibilan. Srećom, bio je savršen donor i to joj je spasilo život jer nije imala vremena da čeka drugi bubreg.

Kada je saznala da joj tri brata umiru, ova devojčica je uradila nešto neverovatno kako bi ih spasla (VIDEO)

Njemu su bubreg izvadili ujutru, a njoj je presađen isti dan posle podne. Operacija je trajala tri sata. Neko vreme posle zahvata živeli su u neizvesnosti jer je šansa da njeno telo prihvati njegov organ bila 50 posto. Ipak, sve je prošlo savršeno, bubreg radi bez problema i oboje se dobro oporavljaju.

Foto: Profimedia/Caters News Foto: Profimedia/Caters News

- Još moramo tri puta nedeljno da idemo u bolnicu na preglede, ali oboje smo jako dobro. Počeli smo da razmišljamo i o detetu, a lekari kažu da bismo mogli da počnemo da radimo na tome za oko 12 meseci - presrećna je Dona.

PERICA ŽELI DA POKLONI BUBREG DEVOJCI KOJU NE POZNAJE: Zaplakaćete kad saznate zašto on to radi

Njen suprug je dodao kako se ni u jednom trenutku nije dvoumio oko odluke. Mnogi mu govore kako je hrabar, ali on ne razmišlja na taj način. Jedino što se njemu mota po glavi su sreća i olakšanje što mu je supruga živa i zdrava, piše Daily Mail.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA