≫ 

NISU KRAVE GLUPE: Ova biljka je ČUDESNA! Leči toliko bolesti, a mi njom hranimo stoku

Biljka koju ste sigurno videli mnogo puta, a nikad niste pomislili da je lekovita

  • 5

Jedna vrsta deteline, crvena detelina, ima mnoga lekovita svojstva. Ona uspostavlja hormonsku ravnotežu, poboljšava cirkulaciju i izbacuje višak vode iz organizma.

 

Ovaj napitak će podmladiti vaše krvne sudove, a sve sastojke već imate u kuhinji (RECEPT)

 

Crvena detelina može da se konzumira u vidu čaja, od sušenog lišća, ali ne treba preterivati s količinom, jer velike količine mogu da budu toksične, piše OrganicFacts.

 

Evo kod kojih sve bolesti pomaže crvena detelina

 

Visok pritisak

 

Jedno od najvažnijih svojstava ove deteline jeste njeno protivupalno dejstvo. Na taj način ona deluje na ceo kardiovaskularni sistem i smanjuje tenziju u krvnim sudovima, a time i visok pritisak. Veoma je efikasna kod prevencije svih kardiovaskularnih bolesti.

 

Foto-ilustracija: pixabay.com

Foto-ilustracija: pixabay.com

 

Imuni sistem

 

Crvena detelina sadrži razne vitamine koji i podižu imunitet na optimalni nivo, a sadrž i antioksidanse koji neutrališu dejstvo slobodnih radikala, a time i degeneraciju zdravih ćelija i tkiva. Posledice ovoga su višestruke.

 

Sprečava pojavu raka

 

Neutralisanje slobodnih radikala za krajnji rezultat ima i to da sprečava rak. Rak prostate je jedan od najpodmuklijih oblika raka, a ova vrsta deteline blokira određene enzime koji izazivaju uvećanje ovog organa. Uvećanje prostate može biti i benigno, ali svakako nije dobar znak, pa nije zgoreg sprečiti ga.

 

Foto-ilustracija: pixabay.com

Foto-ilustracija: pixabay.com

 

Čisti krv od holesterola

 

Ako kuburite s masnoćom u krvi, čaj od deteline može i te kako da pomogne. Lekovita svojstva ove biljke smanjuju nivo lošeg, LDL, holesterola i time sprečava bolesti koje se tiču visoke masnoće u krvi. Pored toga, detoksikuje krv i time ceo organizam.

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja sam ti

    22. maj 2016 | 08:45

    sve sto nije covek stvorrijo je daleko pametnije od covjeka zato i nemoze stvoriti ljekovito covjek je otrov ipak cete se sloziti vrijednosti zdravlja ne stvara covjek stvara nesto daleko pametnijeee

  • Roki

    24. maj 2016 | 21:42

    Dajte meni malo deteline

  • Nedeljko

    21. decembar 2020 | 23:26

    Ja pijem od lucerke pivo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA