≫ 

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Ko je bio rođeni brat Al Kaponea?

Saznajte ko je bio rođeni brat Al Kaponea i još četiri zanimljive činjenice

  • 3

Ovo su pet najzanimljivijih činjenica za danas. Saznajte nešto novo svakog dana na našem portalu.

1. U svetu, danas, postoji oko 45 miliona robova, i to u bukvalnom, a ne figurativnom smislu. A kažu da je ropstvo odavno ukinuto.

Oslobođeni robovi giskarskih gradova u Zalivu trgovaca robovima. Ilustracija: Fantasy Flight Games/Tomasz Marek Jedruszek Oslobođeni robovi giskarskih gradova u Zalivu trgovaca robovima. Ilustracija: Fantasy Flight Games/Tomasz Marek Jedruszek

2. Tokom Drugog svetskog rata, Japanci su ubili više Kineza nego Nacisti Jevreja.

Foto: Wikipedia/Mladifilozof Foto: Wikipedia/Mladifilozof

3. Jedan čovek, koji je zavistan od prvoaprilskih šala, dovukao je stotine guma na ugašeni vulkan na Aljasci i zapalio ih. Uspeo je da prevari lokalno stanovništvo, ali i obalsku stražu, da je vulkan proradio.

Printskrin: Youtube/webcamsdemexico Printskrin: Youtube/webcamsdemexico

4. Kada je kanadski lekar Frederik Banting otkrio insulin, odbio je ponude velikih korporacija koje bi ga učinile bogatim, što bi značilo da bi insulin mogli da koriste samo oni s malo dubljim džepom. On je to odbio, i umesto toga, patent je ostavio na korisćenje svima i rekao da je insulin njegov poklon čovečanstvu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

5. Rođeni brat Al Kaponea bio je FBI agent i to pripadnik specijalnog odeljenja za prohibiciju. Kakva ironija sudbine. On je napustio svoju porodicu kada je bio mlad, a kasnije je i promenio ime i prezime, jer nije hteo da iko zna za njegovo sicilijansko poreklo.

Foto: Arhivska fotografija Foto: Arhivska fotografija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA