NOVI REKORD: 4 meseca mrtva majka rodila zdravog sina

Majka ovog dečaka doživela je tešku povredu mozga i klinički proglašena mrtvom. Ipak, zahvaljujući dostignućima savremene medicine, njeno telo povezano na aparate za održavanje života uspelo je da izgura trudnoću do kraja

  • 4

U aprilu ove godine, nakon što je doživela moždanu smrt, jedna trudnica u Poljskoj držana je na aparatima 55 dana, sve dok njena beba nije dovoljno porasla u njenom stomaku da bi akušeri izazvali porođaj i porodili je carskim rezom. Međutim, ovog utorka je njen pomalo morbidni rekord oborila jedna Portugalka.

Žena mrtva 55 dana rodila zdravo dete!

Nesrećna žena je u prvom trimestru trudnoće doživela izliv krvi u mozak, nakon čega je proglašena klinički mrtvom. Pošto porodica nije htela da odustane od bebe u njenom stomaku, lekari su sve od sebe dali da mališan preživi.

Dečak je na ovaj svet došao carskim rezom, u sedmom mesecu od začeća.

- Beba teška 2.35 kilograma rođena je u 32. nedelji. S obzirom da je u maminom stomaku s dečakom sve bilo u redu, nije bilo razloga da, u dogovoru s porodicom, ne izguramo ovu trudnoću do kraja – piše u saopštenju porodilišta u Lisabonu, prenosi The Guardian.

Foto-ilustracija: Foter/Flickr/phalinn, Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Foter/Flickr/phalinn, Profimedia/Corbis

DA LI JE OVO PRAVI PAKAO? Doživela je 36 kliničkih smrti u toku jedne godine (VIDEO)

Za sada nema nikakvih informacija o tome šta se dešava sa majkom ovog deteta, odnosno da li je porodica donela odluku da je skinu sa aparata za veštačko održavanje života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    8. jun 2016 | 22:01

    Zlato malo zelim ti sve najlepse u zivotu A mamu koja te je rodila andjeli neka cuvaju kad joj sudbina vec nije dala da podoji svoju bebu E boze pa i ti gresis ZASTO

  • Dragana

    8. jun 2016 | 20:31

    Sta drugo reci osim svaka cast !!!

  • deda

    8. jun 2016 | 13:14

    sta reci koju poslumu porati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA