U Bor po najjeftinije silikonske grudi

U Srbiji postoji četrdesetak registrovanih hirurga koji se bave plastičnom hirurgijom, a svega nešto više od deset njih steklo je sertifikat koji im omogućava da vrše operacije uvećanja grudi. S obzirom na to da je sve više žena spremno da estetskim korekcijama istakne svoju lepotu, Telegraf.rs se za vas raspitao kakvo je stanje na domaćem tržištu

  • 8

Prema mnogobrojnim ličnim ispovestima, ali i pričama sa Internet mreža, prva prepreka na putu s kojom se suočavaju mnoge dame koje  žele da imaju bujnije grudi jeste to što teško se teško dolazi do informacija u vezi sa cenama i kvalitetom usluge u pojedinim privatnim klinikama plastične, rekonstruktivne i  estetske hirurgije.

Da problem bude veći, neki od ženskih portala izdržavaju se od sponzorstava, pa često postoji striktna zabrana da se govori o imenima hirurga i klinika. Ali, žene ne bi bile žene kad se ne bi snašle i ipak uspele da saznaju sve što im je potrebno. Međutim, kako se priče o estetskoj hirurgiji uglavnom svode na rekla-kazala, Telegraf.rs je za vas uradio malo istraživanje.

Izaberite grudi u više od 400 oblika i veličina

Ukupna cena uvećanja dojki kreće se od 1700 do 5000 evra, s tim što je u ovu cifru uračunata i vrednost samih proteza. Na tržištu postoji više brendova implantata, čija cena varira od 500 do 1000 evra, a klijentkinje pred sobom imaju izbor od preko 400 oblika i veličina. Iako se grudi u svetu rade od različitih materijala, kod nas su i dalje najpopularnije one koje u svom sastavu imaju silikon.

Sama operacija košta od 1000 do 4500 evra, a konačan iznos zavisi od hirurga do hirurga i toga da li se posebno tarifira učešće anesteziologa, asistenta, i drugog pomoćnog osoblja.

Za savršen grudni top, tu je borski silikonski kop

Ukoliko biste želeli da dođete do informacija telefonom, u jednoj poznatoj beogradskoj klinici, gde operacija navodno košta pet hiljada evra,  neljubazno će vas obavestiti da to nije moguće i da morate doći na konsultativni pregled koji košta četiri hiljade dinara.

Međutim, obradovaće vas to da smo uspeli da saznamo gde u Srbiji za najmanje novca možete da ugradite nove grudi. U pitanju je državna ustanova u Boru, u kojoj radi vrlo predusretljivi i za razgovor raspoloženi doktorant i specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije dr Igor Maljković.

On nam je ispričao da svoj rad naplaćuje 1000 evra kad radi u matičnoj klinici, a kada gostuje kod kolega u Beogradu i Nišu trudi se da operacija zajedno sa protezama i anestezijom ne prelazi cenu od 2100 evra.

Na pitanje zbog čega njegove kolege od svojih pacijentkinja traže astronomske sume, doktor Maljković nije mogao da pruži konkretan odgovor, pošto on sam smatra da operacija uvećanja dojki ne bi trebalo da bude skuplja od 2500 evra.

Takođe, ovaj stručnjak nam je otkrio da se on zalaže za to da se operacija ovog tipa vrši submamarno odnosno da dve petine implantata bude prekriveno mišićem, dok ostatak biva umetnut ispod grudne žlezde. Dr Maljković smatra da je mnogo važnije postići lep i prirodan oblik grudi, pa čak i po cenu toga da ožiljak bude vidljiv.

Druga metoda koja se radi kod nas jeste da se rez pravi ispod pazuha čime se postiže efekat da je ožiljak manje uočljiv, ali je i laiku na prvi pogled jasno da su u pitanju veštaci.

U tem Somboru, usne na volju

Druga popularna estetska korekcija za kojom žene u Srbiji žude jeste punjenje usana. Jeftinija opcija kreće se od 100 do 120 evra po miligramu preparata, dok je hijaluronska kiselina nešto skuplja pa je za 1,5- 2 ml, koliko je dovoljno za prosečne usne, potrebno izdvojiti od 350 do 400 evra. Naravno, ni u ove cifre nisu uračunati rad hirurga, anesteziologa i prateći materijal.

Saznali smo da je cena operacije u Somborskoj bolnici daleko niža nego bilo gde drugde u regionu, pa tako dame iz Austrije, Nemačke i drugih stranih zemalja dolaze u ovaj zdravstveni centar kako bi im dr Smiljanić napravio savršene usne o kojima kod kuće mogu samo da sanjaju.

Vera Rakić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prezadovoljna :)

    17. januar 2012 | 16:20

    Drago mi je da je objavljen ovakav tekst, jer devojke misle da moraju dati brdo para da bi se operisale sto uopste nije tacno! I sama sam operisana kod pomenutog doktora Maljkovica i imam samo reci hvale! Osim sto je cena normalna, operacija pristupacna, doktor je izuzetan profesionalac, spreman da saslusa i posavetuje! Spreman je da izadje u susret zeljama svojih pacijenata a opet i da da svoj predlog! Covek ima puno posla i naravno da ce cene operacija biti normalne, oni koji nemaju dosta pacijenata, moraju da "deru"! Meni je radjena pomenuta metoda, delimicno ispod misica a deimicno ispod zlezde, i kao sto moj nick kaze, prezadovoljna sam :) i svakoj devojci koja razmislja o operaciji bih preporucila dr Maljkovica !

  • Maja Lilic

    17. novembar 2012 | 13:44

    interesujeme da li je u Boru cena cele operacije 1000 eura? pozdrav

  • Lily

    7. maj 2012 | 22:06

    Jedini hirurg koji me je zadovoljio komentarom u vezi gde postaviti implantant. Zivim u inostranstvu i bila sam na konsultacijama i ovde gde zivim i kod nas. Svaki lekar je imao drugacije misljenje ali nijedan mi nije ponudio metodu koju ovaj doktor preporucuje. A to je jedina metoda koju cu ja odabrati. Ja nikada ne ulazim u raspravu sa doktorom zasto preporucuje ovu ili onu metodu. Medjutim ukoliko mi ne ponudi onu za koju znam da je najbolja ja jednostavno izadjem i ne vratim se. To je za mene znak da doktor nije "expert" za tu metodu. Sve sto radim ja se podrobno informisem, raspitam, proverim i ne donosim odluke na brzinu. Imam 47 godina ali i stil zivota i intervencije koje sam do sada uradila su doprinele da izgledam deset godina mladje. Nikada se na meni ne moze primetiti da sam nesto radila i to mi je potvrda da znam "sta radim". Internet je nepresusan izvor informacija, te bih svakoj zeni preporucila da se prvo podrobno informise o proceduri koju zeli da primeni pa tek onda ide na konsultacije, i to kod minimum 3 hirurga. I da se nikada ne povede za prvim utiskom. Hvala bogu te sada i kod nas postoje forumi gde zene izmenjuju licna iskustva te se informacije i koji hirurzi su za koju regiju bolji ili losiji mogu pronaci na tim forumima. Ja se sada pripremam da uradim nos i donje kapke u kombinaciji sa laserom i filerima te cu svoje fotke od pre i posle postaviti na forum koji vidim se najvise koristi kod nas. A ime ovog doktora ulazi u najuzi krug, sto se mene tice, za implatante. Puno pozdrava iz kisnog Londona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA