To je nekada bio najsmrtonosniji RAK KRVI koji ubija DECU, a sada je pronađen LEK!

Kanceri limfnih žlezda, poput Hodžkinove bolesti, spadaju u najopasnije maligne bolesti, jer se ovaj tip raka vrlo brzo širi i ostavlja pogubne posledice po organizam. Srećom, lekari su sada na dobrom putu da zauvek unište ovu bolest

  • 8

Hodžkinova bolest ili limforetikulom je maligno oboljenje limfocitnog tkiva, koje se u nekim delovima sveta javlja mahom u detinjstvu, iako je moguće da pogodi sve uzrasne grupe. Najveći problem sa ovom vrstom limfoma je to što, osim uvećanja limfnih žlezda koje osoba često i ne primeti, ne daje skoro nikakve druge simptome, sve do trenutka dok ne bude kasno.

Ako imate ovakve nokte, odmah idite kod lekara! Može da bude ozbiljna bolest!

Da li je ovo ČUDO na koje su čekali OBOLELI OD RAKA? Nova revolucionarna metoda obećava NEMOGUĆE!

Ali, savremena medicina našla je načina da doskoči opakoj bolesti. Zahvaljujući novoj, eksperimentalnoj imunoterapiji - lekom po imenu “nivolumab” - čak 66 odsto pacijenata u poodmakloj fazi agresivnog limfoma uspelo je da se izleči.

- Svake godine oboli na hiljade ljudi od ove bolesti, a što je najgore, većina njih nemaju ni dvadeset godina. Zahvaljujući novoj terapiji, dobar deo obolelih danas je već mesecima u remisiji, bez ikakvih simptoma kancera – rekao je profesor sa Oksforda, doktor Grejem Kolins, specijalista hematologije, prenosi Independent.

Foto-ilustracija: SXC.hu/Cieleke Foto-ilustracija: SXC.hu/Cieleke

Kao lek nove generacije, takozvane “pametne medicine”, supstanca “nivolumab” uspeva da onemogući kancer da se zaštiti od odbrambenih ćelija imunog sistema obolele osobe.

Kako se pokazalo ranijim istraživanjima, ovaj vid imunoterapije efikasan je i u lečenju nekih vrsta raka kože i jednog vida kancera na plućima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    13. jun 2016 | 16:52

    Ako je istina, ove ljude treba nagraditi milijardama, ne milionima nego milijardama i podici im spomenik kao Ajfelov toranj.

  • Maja

    13. jun 2016 | 17:19

    Nezeljeni efekti ovog skupog hightech leka su užasni, cena da ne pričam.

  • NIS

    13. jun 2016 | 19:31

    Maja@ Htela bih da znam koje su nus pojave ovog leka... U principu svaki lek jedno leci drugo unistava...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA