Ovu grešku svi pravimo kad nam je vrućina, a od toga nam je samo još gore

Kad je velika vrućina, svi tražimo način kako da se što pre rashladimo i onda obično napravimo ovu grešku

  • 1

Velika je greška tokom velikih vrućina piti hladnu vodu ili sokove pune leda, jer tada tečnosti treba više vremena da se raširi telom i hidrira ga. Zato je najidealnije tokom leta piti vodu sobne temperature, jer će tako telo najbrže od nje imati koristi. Voda je uvek bolji izbor od sokova.

TOPLOTNI UDAR: Evo kako da spasite život osobi koja je pala u nesvest

Takođe, iako je to možda teško zamisliti, dobro je popiti i topli čaj, ali kad je napolju vazduh suv, ne vlažan. Čaj će podstaći znojenje, a time i rashlađivanje tela. Imajte na umu da se znojenjem gubi tečnost iz tela pa je svakako treba nadoknaditi.

Lekari kažu da treba izbegavati alkohol, jer on dodatno isušuje organizam, a bilo bi dobro i da smanjite kafu. Gde god bili, uvek kraj sebe imajte flašicu vode i popijte po nekoliko gutljaja što češće možete. Budete li to praktikovali svaki dan telo će vam imati dovoljno tečnosti i lakše ćete podnositi vrućinu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Još neke prednosti tople vode za telo:

Dobro ju je popiti ujutru na prazan želudac. To će pomoći lakšem pražnjenju creva i čišćenju organizma od toksina. Često se preporučuje to praktikovati ako želite da smršate jer podstiče rad metabolizma. Takođe, čišćenjem otrova iz tela koža će sporije stariti, a cirkulacija u telu biće bolja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sio mi ga Djuro

    27. jun 2016 | 13:03

    Eto ti pa sad,a pre neki dan clanak da treba piti sto hladniju vodu i hladiti organizam iznutra da bi manje znoj izbijala po telu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA