REVOLUCIONARNO OTKRIĆE: Masti su krive što dobijamo rak!

Lekari su dosad bili u zabludi, a otkriće da su masti uzrok raka, moglo bi i te kako da pomogne u lečenju

  • 0
Hemoterapija, oboleli od raka, bolnica, Rak, Tumor, Kancer Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

Već decenijama naučnici misle da znaju čime se hrani rak mozga, međutim, nova otkrića ih demantuju.

PRAVA ISTINA o tome da li mobilni telefoni izazivaju RAK MOZGA

Naučnici su dosad bili sigurni da se rak mozga hrani šećerom. Sada su naučnici otkrili da su bili u zabludi i da je glavna hrana za rak mozga - mast.

Ovo otkriće će otvoriti sasvim novi pristup lečenju ove bolesti, a naučnici očekuju da će te novine značajno produžiti život obolelima.

Rak mozga (gliom, astrocitom, ependimom) je inače jedan od najtežih oblika raka i čak 60 odsto onih, koji obole od ovih tumora, umru u roku od godinu dana.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ćelije mozga uglavnom se hrane šećerom, pa je pretpostavka naučnika bila da i ćelije tumora koje su nastale od tog tkiva, takođe se hrane šećerom. Naravno, nije se završilo na pretpostavkama, izvršeni su testovi koji su potvrdili te pretpostavke i istraživanja su se time završila.

Kada su naučnici otkrili da ćelije tumora koriste velike količine masti, rešili su da isprobaju novi lek "etomoxir", koji sprečava ćelije da dođu do masti.

Izvršeni su eksperimenti na miševima koji imaju rak mozga i etomoxir je znatno usporio rast tumora.

- Šezdeset godina smo verovali da je izvor energije svih tumora šećer, ali ispostavilo se, bar što se tiče tumora na mozgu da smo pogrešili - rekla je doktorka Stol i dodala da je moguće da različite vrste tumora koriste različite izvore energije na isti način kao što to rade različiti delovi tela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA