Imate problema s hormonima? To vas VAŠA KUĆA ubija! A evo kako da to sprečite

U poslednje vreme svako malo čujemo da neko pati od nekog hormonskog poremećaja. Nije ni čudo što se to dešava, kad znamo u kakvom okruženju živimo...

  • 5

Mnogi ljudi u poslednje vreme pate od hormonskih poremećaja, što posebno pogađa žene i mlade devojke, koje plaćaju preskupu cenu, na račun sopstvene plodnosti. Najčešći krivac za probleme s endokrinim i reproduktivnim sistemom su kojekakve hemikalije koje koristimo svaki dan.

Ove PROIZVODE koristite ČESTO, a zbog toga možda NEĆETE IMATI DECU!

Čitajte oznake na PLASTIČNIM FLAŠAMA! Inače, možete da se OTRUJETE ili dobijete RAK!

Zato je važno paziti šta jedemo i pijemo, da to uvek budu sveži, prirodno uzgojeni proizvodi, koji u sebi sadrže minimum štetnih aditiva. Ali, ništa nam to ne vredi, ako čistimo i ribamo kuću proizvodima punih štetnih, veštačkih supstanci.

Najbolji način da sprečite bolesti kao što su, ne samo hormonski poremećaji, već i alergije, jeste da u svoju nedeljnu rutinu sređivanja kuće, umesto kupovnih hemikalija, uvrstite prirodne sastojke.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Probajte ove dobro oprobane trikove naših baka i već nakon nekoliko dana osećaćete se bolje.

Kafa u frižideru

Osim toga što nas svojom aromom okrepljuje svakog jutra, crna kafa ima i druge “moći”. Između ostalog, ona je odličan osveživač prostora. Samo stavite šoljicu sa socom od kafe preko noći u frižider i ona će upiti sve neprijatne smradove truleža i buđi. Da bi vam frižider još lepše mirisao, ubacite i koju krišku limuna.

Frižider, hrana, voće, povće, jaja Foto: Profimedia

Zasoljeni sunđer

Ne postoji nijedan predmet na kojem se brže razmnožavaju bakterije od sunđera kojim perete sudove ili ribate kadu. Da biste poubijali sve mikrobe, razmutite što veću količinu soli (najbolje morske) u hladnoj vodi, a potom u dobijeni rastvor potopite sve svoje sunđere. Nakon dva sata, bacili će netragom nestati.

Foto: flickr/las - initially Foto: flickr/las - initially

Ribanje sodom bikarbonom

Soda bikarbona je jedno od najsvestranijih sredstva za čišćenje u vašoj kući, pa se potrudite da nikad ne ostanete bez zaliha. Njom možete da čistite apsolutno sve, od šporeta, rerne i mikrotalasne, pa sve do tepiha, podova i WC šolje. Najbolja je u kombinaciji s alkoholnim sirćetom i vodom. Takođe, njome možete dezinfikovati posteljinu i donji veš, ali i brisati sve radne površine.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Perite ekološki

Obični deterdženti su krcati toksičnim supstancama, pa bi zato bilo dobro da umesto klasičnog praška pređete na neko prirodnije sredstvo. Probajte domaći sapun ili, na primer, tečnost za pranje veša na bazi ulja narandže. Ovim sredstvima možete prati ne samo veš, već i sudove, pa čak i prozore ili ogledala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SU

    4. jul 2016 | 17:56

    Ovako napunjen frizider nisam davno, davno imala, a niti cu u skotoj buducnosti. Resite se budja i smrada iz frzidera. Pa nema sta da mi se ubudja- prazan je!!!

  • SU

    4. jul 2016 | 20:14

    Hvala za pluseve, delite sa mnom komentar, ali ovo je ziva istina, jadna i tuzna stvarnost. Nisam mogla ni da zamslim da cu ovako nesto doziveti, samo da jos dodam, ja sam zaposlena sa platom od 30tak hilada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA