≫ 

SERBIA FASHION WEEK OSTVARUJE SNOVE MLADIM TALENTIMA: Pobednica nacionalnog takmičenja FTDC na Festivalu u Holandiji (FOTO)

Na ovom značajnom festivalu predstavilo se 27 mladih dizajnera, među kojima i naša Ivana Mišić

  • 2

Modna scena Evrope proteklih dana bila je usmerena na Holandiju, tačnije Mastriht, u kome se, od 30. juna do 3. jula, održavao FASHIONCLASH festival, koji organizuje Fashionclash internacionalna i interdisciplinarna platforma za razvoj mladih dizajnera i umetnika.

Na ovom značajnom festivalu predstavilo se 27 mladih dizajnera, među kojima i Ivana Mišić, pobednica prošlogodišnjeg takmičenja Fashion Talent Design Competition koji organizuje Serbia Fashion Week.

Mlada Ivana Mišić, kao pobednica takmičenja, dobila je priliku da se predstavi na ovom prestižnom festivalu i tako i publici van granica Srbije pokaže svoj talenat.  Ivana je prikazala kolekciju DNK koja predstavlja nastavak kolekcije Feniks sa kojom je pobedila na takmičenju.

Ivana duboko veruje da se u životu sve dešava sa razlogom i da je svaki korak uvod za neki naredni korak u život. Upravo ta filozofija ju je pokrenula da od restlova koje je našla u prodavnici materijala napravi kolekciju koja oslikava mišiće žene i snagu.

Bata Spasojević preporučuje šta da nosite ovog leta i zašto je bitno imati ZDRAVO I POŽELJNO TELO (VIDEO)

Ivana je zahvalna Serbia Fashion Weeku jer je imala mogućnost da predstavlja Srbiju na jednom ovakvom događaju i što je posle 10 godina dobila mogućnost da predstavi svoj rad na međunarodnoj sceni.

Foto: Peter Stigter Foto: Peter Stigter

Fashion Talent Design Competition i European Fashion Talent Design Competition predstavljaju jedinstveno takmičenje za mlade dizajnere koje se organizuje u okviru Serbia Fashion Week-a. Mladi dizajneri na konkurs šalju skice koje ocenjuju vrsni stručnjaci iz sveta mode, među kojima je i Donald Potard, jedan od najuticajnijih ljudi iz sveta modne industrije i nekadašnji generalni direktor modne kuće Jean Paul Gaultier. Nakon toga finalisti izrađuju po jedan model po izboru.

Foto: Peter Stigter Foto: Peter Stigter

REVIJA VISOKE MODE PRESTIŽNOG KREATORA LAKUANA SMITA u rezidenciji američkog ambasadora (FOTO)

Prva tri takmičara imaju priliku da svoje kompletne kolekcije predstave na jesenjem izdanju SFW-a, a onaj koji je osvojio prvu nagradu dobija priliku da učestvuje na prestižnom avangardnom modnom festivalu - Fashionclash u Holandiji.

Foto: Peter Stigter Foto: Peter Stigter

Čik pogodite od čega su ove predivne HALJINE napravljene (VIDEO)

Serbia Fashion Week potpisao je protokol o saradnji sa više od 10 Nedelja mode širom sveta. Zahvaljujući ovim protokolima i naporima Nacionalne komore za modu Srbije da se to i realizuje, Ivana Mišić prikazala je svoju kolekciju u Holandiji, a brojni renomirani domaći dizajneri isto su to učinili na Nedeljama mode u Njujorku, Parizu, Vašingtonu, Sankt Peterburgu, Minsku, Malti, Atini, Skoplju...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA