Samo 1% ljudi može da prepozna RAK DOJKE na slici! Da li ste među njima? (FOTO)

Svaka žena zna da svaka kvržica, čvorić, promena u obliku i boji bradavice, ali i same dojke predstavlja signal da pod hitno ode lekaru, kako bi proverila da slučajno nema kancer. Ali, niko vam ovo nije rekao

  • 2

Kao i svaka druga dama, i Kler Vorner je redovno radila samopregled dojki. Obraćala je pažnju na svaku sitnicu, bilo da je to izraslina ili neka druga promena. Ipak, nije računala na jednu stvar, koju je vrlo lako prevideti.

REVOLUCIONARNO OTKRIĆE: Konačno znamo ŠTA izaziva rak dojke! (VIDEO)

NOVI LEK ZA RAK DOJKE: Zaustavlja rast tumora i dvostruko produžava život

Jednog dana, slučajno je na internetu saznala da nisu samo grudvice simptom raka dojke, već i sitna udubljenja ili rupice. Kada je tog dana pažljivo prepipala svoje grudi, ostala je u šoku!

U dnu svoje leve dojke napipala je malecno udubljenje. Odmah je zakazala pregled, a rezultati mamografije i biopsije nisu bili nimalo dobri.

Lekari su joj saopštili da ima nešto što se zove “duktalni karcinum in situ” I to da je u drugom stadijumu.

Foto: My Left Boob/Twitter Foto: My Left Boob/Twitter

U pitanju je nekontrolisan rast ćelija raka unutar kanalića ili lobula dojke, bez prodora u okolno tkivo strome. Obično se duktalni karcinom in situ otkriva tek mamografijom i ograničen je na jedno područje, a može postati invazivan.

Zato je Kler - pre operacije, hemoterapije i zračenja koji su pred njom - odlučila da slika svoju levu dojku. Fotografiju je podelila na društvenim mrežama, kako bi i druge žene na vreme otkrile ako nešto nije u redu.

- Nisam osetila nikakvu kvržicu, samo sam primetila jednu malecnu rupicu. Molim vas, obratite pažnju! - poručila je svima Kler, koju čekaju dobre prognoze da će se u potpunosti izlečiti.

Kako se Kler iz dana u dan bori sa opakom bolešću možete ispratiti na njenom Twitter nalogu My Left Boob.

Saznajte i da li aparati koje koristimo svakodnevno mogu da izazovu rak, ali i druge probleme, kao što je neplodnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA