Pomoću ove injekcije možete da budete pod vodom i da NE DIŠETE!

Još jedan dokaz da je budućnost već stigla - naučnici izmislili injekciju koja vam omogućava da budete pod vodom i ne dišete

  • 9

Svako od nas je nekad poželeo da bude Akvamen i da ne mora da diše pod vodom, ali ne bismo očekivali da već danas budemo nadomak toga.

Tim naučnika iz Dečije bolnice u Bostonu, izumeo je mikročestice, koje kad se ubrizgaju u krv, toliko je snabdeju kiseonikom da će održati sve funkcije organizma čak 30 minuta nakon toga što pluća otkažu.

Ili, možete da budete pod vodom bez disanja čak 20 minuta. Zamislite koliko to može da bude korisno kad dođe do toga da potone neki brod, kao što je bio slučaj kad se prevrnuo kruzer Kosta Konkordija. Koliko života bi bilo spaseno da je ta injekcija bila deo opreme za spasavanje.

Mikročestice se sastoje od čistog kiseonika u membrani od lipida. Mikročestice su dugačke dva do četiri mikrometra i mogu sadržati tri, četiri puta veću količinu kiseonika od ćelija crvenih krvnih zrnaca.

Foto-ilustracija: Foter/stevendepolo Foto-ilustracija: Foter/stevendepolo

Upotreba ovih mikročestica može biti višestruka i može se koristiti u razne svrhe - vojne, civilne i medicinske.

Zamislite vojnika koji se ne bi samo zvao mornarička foka, već bi to i bio, budući da ne mora da diše pod vodom.

Medicinska upotreba ne treba ni da se razmatra - svako otkazivanje pluća bi moglo da se prevaziđe pomoću ove injekcije, dok se ne stigne do bolnice.

Civilna upotreba - svako od nas bi u odsustvu spasioca na moru, reci ili jezeru, mogao da postane Akvamen i spasi nekog utopljenika. Sve što treba da uradi jeste da ubrizga sebi ove mikročestice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • debela.hladovina

    1. avgust 2016 | 22:12

    I onda će u Srbiji da se skuplja novac pomoću bilborda i humanitarnih akcija da bi se to kupilo. Ovde bolnice nemaju ni običan zavoj, a pakovanje hanzaplasta od 100 dinara je luksuz....

  • AntiBot

    1. avgust 2016 | 22:55

    Ovo nije bas nov izum, samo ne znam dokle su stigli sa razvojem. Ali ako je tacno i uspesno...onda je ovo za Nobela.

  • Bond

    1. avgust 2016 | 23:14

    A mozak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA