TAJNE JAPANSKIH ŽENA: Evo kako izgledaju i po 30 godina mlađe!

Večita lepota vam je napokon dostupna, a otkrivaju vam je žene iz Zemlje izlazećeg sunca

  • 4

Svi ljudi teže savršenoj lepoti, ali je ovo ipak tipičnije za žene. Održavanje dobrog izgleda podrazumeva očuvanje mladolikosti i vitalnosti. Japanske žene su umetnice u tom području.

Ova SEKS-BOMBA ima 48 godina, a izgleda kao da joj je 20! Evo u čemu je njena tajna (FOTO)

Izgleda kao da ima 17, možda čak i 22, a kada čujete koliko ZAISTA ima godina, zanemećete od šoka! (FOTO)

Žene u Aziji ne drže se striktnih dijeta i fitnes režima da bi bile vitke, već se okreću proverenim svakodnevnim metodama za očuvanje zdravlja duha i tela.

Na zapadu se previše pažnje pridaje brojanju kalorija, unošenju proteina i ugljenih hidrata, a često se zanemaruje glavna činjenica - vaše telo vapi za prirodnim stvarima, a sve što treba je da osluškujete njegove potrebe, piše Net.

Japanci, Japanka

Ako želite da ostanete fit i zdravi, okrenite se savetima japanskih žena kojima se svakodnevno divimo zbog toga što i u poznijim godinama izgledaju kao da im je 20.

Evo koje su njihove tajne

Ako vežbate kao sumo rvač i izgledaćete kao sumo rvač

Sumo rvači ne jedu doručak i ujutro odmah prelaze na trening. Nakon toga imaju obilan ručak, pa zatim kreću na spavanje. Onda se probude i još jednom ponove celu rutinu.

Ako vežbate poput ludaka i jedete veliku količinu hrane, gradite mišiće, ali i dobijate masno tkivo.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Preteran trening navlači vas na obilni obrok posle kojeg želite samo da spavate. Druga mana preteranog vežbanja je hiperventilacija. Mirno disanje signalizira telu da je sve u redu, ali čim je telo pod stresom, mozak mu govori da mu brzo treba velika doza energije, koja se najčešće nalazi u slatkoj hrani. Glavni znak da ste preterali sa treningom jeste kada ste gladni kao vuk.

Toplota je život

Zapadnjački pristup dijeti je postavljanje koncepta ishrane kao izvora energije, ali on se zasniva na istocnjackom principu po kojem toplota znači život.

Hrana je gorivo koje vam je potrebno da biste preživeli. Voće i povrće u letnjim mesecima pomaže telu da se navikne na veće temperature, dok teža hrana u zimskim mesecima održava telesnu toplotu u hladnim uslovima.

Foto: Profimedia/imageBROKER Foto: Profimedia/imageBROKER

Mnogi nutricionisti kažu da je sirova hrana zdravija za konzumiaranje, ali telo gubi toplotu zbog velike količine sirove hrane poput voća i zelenog povrća. Ono jeste zdravo, ali kuvana hrana će mnogo bolje da vas snabde energijom i da vas zagreje kada je to potrebno.

Piti tečnost tokom obroka i nije toliko zdravo

Japanci nikada ne piju kada jedu.

Kao prvo, tečnost hladi telo, a kao drugo loše je za varenje. Voda neutrališe kiselinu u želucu odgovornu za varenje hrane, stoga telo traži više energije da bi dovršilo ovaj proces. Ne zaboravite da hrana takođe sadrži tečnost potrebnu vašem telu, zato Japanci najviše uživaju u vrućim supama.

Foto: Flickr.com / avlxyz Foto: Flickr.com / avlxyz

Vruća kupka produžava život

Nakon prijatne tople kupke odmah se osećate smireno i opušteno.

Kupanje bar dva puta mesečno poboljšava cirkulaciju, varenje i blistavost kože. Japanci svoje kade pune do nivoa srca, jer što je nivo vode viši, to će više porasti krvni pritisak. Temperatura vode bi trebalo da bude od 38 do 40 ° C, što će pozitivno delovati na cirkulaciju.

Pogledajte i prilog o analizi popularne zdrave ishrane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • °Glas razuma°

    8. avgust 2016 | 20:25

    A mozda im je jednostavno takva genetika?

  • Brasa

    9. avgust 2016 | 07:33

    Bas me briga kako izgledaju zene japanke, dodjes ti da vidis moju sosu pamet ti stane oma......rumena od zajtra

  • Anja

    29. jun 2017 | 16:58

    Genetika je sigurno izuzetno bitna, prehrana i fizicka aktivnost takoder, medutim japanske zene na izuzetan nacin brinu o kozi lica i to je ova glavna tajna! Rutina njege koze u 10 koraka, prirode i kvalitetne kreme poput Shiseido, Perle Bleue… Znam jer sam skoro godinu dana zivila u Japanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA