LJUDI, DA LI JE OVO NORMALNO? Baka hoće da sama sebi rodi unuče!

Neki će reći da je to što Mišel (47) namerava da uradi jedan plemenit i nesebičan čin, dok će drugi biti potpuno zgroženi. Na vama je da procenite sami

  • 3

Iako nema tako mnogo godina, Australijanka Mišel Hirnden (47) majka je devotoro dece i ima već troje unučadi. Međutim, kada je čula da su njen najstariji sin Den (27) i snaha Kija (25) u ogromnom problemu da dobiju bebu, odlučila je da se žrtvuje za njih i iznese još jednu trudnoću.

ČEKAM DETE SA SVOJOM ROĐENOM SESTROM: Svi su pomislili da su teški bolesnici, ali sad ih PODRŽAVAJU (FOTO)

ONA IMA 63, A ON 78 GODINA, A SAD SU DOBILI BEBU: Ceo svet priča o ovom paru!

Kija i Den su uspeli da dobiju ćerkicu Raju, ali je ona preminula kad joj je bilo svega pet meseci, zbog toga što je rođena prevremeno. Nakon tog užasnog iskustva, Kiji su ginekolozi savetovali da ni ne pokušava više da zatrudni, jer neće uspeti nijednu bebu da iznese do kraja.

Jedina opcija za ovaj mladi bračni par bilo je da pronađu surogat-majku, odnosno ženu koja bi plod začet vantelesnom oplodnjom, od Kijine jajne ćelije o Denovog spermatozoida, nosila u svojoj utrobi devet meseci.

Foto: GoFundMe/Daniel Hernanden Foto: GoFundMe/Daniel Hernanden

Međutim, oni nisu dovoljno bogati da bi to sebi mogli da priušte. I sama vantelesna oplodnja mnogo košta, a tarifa pouzdane surogat-majke su zaista ogromne.

Što je najgore, uvek postoji rizik da surogat-majka pravi probleme kako tokom same trudnoće, ali i da neće roditeljima nakon porođaja da preda dete.

Foto-ilustracija: freeimages.com/jzuidema79, Foter/Image Editor Foto-ilustracija: freeimages.com/jzuidema79, Foter/Image Editor

Zato je Denova mama Mišel odlučila da svom detetu bukvalno “pozajmi” vlastitu matericu.

- Kao majka devetoro dece, ne bih mogla da zamislim svoj život da nemam nijedno. Zato, kad sam čula da bi njih mogla da zadesi takva sudbina, rešila sam da im pomognem. Njima treba surogat, moja materica radi, što da im ne iznesem dete? - kazala je Mišel, prenosi Daily Mail.

S obzirom na to da nemaju dovoljno novca, a Denova majka ne ide mlađa, oni su pokrenuli GoFundMe kampanju, pomoću koje pokušavaju da skupe sredstva da što pre počnu s procesom vantelesne oplodnje.

- Četiri puta sam pobacila, a Raja je bila rođena prevremeno i nije mogla dugo da poživi. Kada se Denova mama ponudila da nam pomogne, rasplakala sam se od sreće. Toliko je divno što to hoće da učini za nas, da nemam reči – rekla je Kija.

Šta vi mislite o svemu tome?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • novosadjanka

    19. avgust 2016 | 15:26

    Mislim da je u pitanju cista majcinska ljubav i nema nista prljavo u tome! Zelim od sveg srca da uspeju!

  • DJ

    19. avgust 2016 | 14:42

    To je sasvim normalno svaka čast baki!!

  • Doberman

    19. avgust 2016 | 15:55

    super, najsuper! da li superlativ moze biti u superlativu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA