NAJVAŽNIJI DETALJ ZA UREĐENJE STANA: Ova boja je najzahvalnija, a u dom unosi sreću i blagostanje!

Prvo počnite sa detaljima, poput jastuka ili cveća, pa se odvažite na bojenje zida ili ormarića

  • 0

Pri uređenju enterijera najlakše je koristiti zelenu boju jer se lako kombinuje s drugim bojama i uvek izgleda dobro. Krenite od zelenih detalja poput jastuka ili cveća, pa se odvažite na bojenje zida ili ormarića.

Odabir boje neće uticati samo na celokupni utisak prostorije nego i na raspoloženje ljudi koji u njoj borave.

Ako se pitate koja se boja najteže kombinuje, u pitanju je crvena. Karakteriše je izuzetna dramatičnost, pa je najsigurnije držati se detalja i na taj način pružiti prostoru ličnost.

UPOZNAJTE ZELENU BAKU: Ona BUKVALNO živi u svojoj omiljenoj boji! (VIDEO)

Crvena je odlično rešenje za kuhinje jer podstiče na akciju, ali s druge strane pojačava apetit, pa ako ste na dijeti onda znate koju boju da izbegavate.

Dokazano koja je tačno boja najružnija na svetu! (FOTO)

Takođe, zelena boja je boja zdravlja. Zelenim bojama se leči nervni zamor i histerija jer umirujuće deluje na nervni sistem, efikasna je pri lečenju od iscrpljenosti i može da ublaži migrene. Za zeleno svetlo je karakteristično da proširuje kapilare, smanjuje pritisak i stimuliše žlezde sa unutrašnjim lučenjem. To je takođe boja mira, relaksacije, odmora i razmišljanja. Njena simbolika utiče na čovekova osećanja, smiruje i oslobađa. Ova boja je znamenje uravnoteženosti.

Pošto deluje smirujuće, ona je najprikladnija za kupatila i spavaće sobe, eventualno u obliku biljaka. U odnosu na crvenu, zelena boja ima suprotne efekte: snižava krvni pritisak, smiruje nervni sistem i migrene, uspostavlja ličnu ravnotežu, ublažava iscrpljenost i nesanicu i širi kapilare.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA