• 1

ANTIBIOTICI NE UBIJAJU BAKTERIJE: Evo dokaza za to (VIDEO)

Posmatrana je bakterija ešerihija koli i to kako se prilagođava sve većim dozama antibiotika

  • 1

Eksperiment sproveden na Harvard univerzitetu omogućio je prvi uvid u manevar bakterija i u to kako one nailaze na sve veće doze antibiotika, ali im se i prilagode i dalje razvijaju uprkos agresivnim dozama lekova.
Znate li zašto PILULE imaju dve različite boje? Ne postoji samo jedan odgovor

Posmatrana je bakterija ešerihija koli i to kako se prilagođava sve većim dozama antibiotika. Naučnici su podelili eksperiment na sekcije i zasitili ih sa različitim dozama lekova, od najmanjih do veoma ozbiljnih doza.
Tokom dve nedelje, kamera montirana na plafonu iznad eksperimenta zabeležila je bakterijsko kretanje, smrt i opstanak, i to je sve vidljivo golim okom.
– Ovaj eksperiment je nazvan "Mikrobiološka evolucija", i predstavlja istraživanje uzajamnog prostora i evolucionih izazova koji primoravaju organizam da se promeni ili umre – kažu istraživači.
Dodao je da se dosta toga još uvek ne zna rezidentnosti bakterija na lekove.
– Dosta o mehanizmima unutrašnje odbrane koje bakterije koriste da izbegnu antibiotike znamo, ali ne znamo mnogo o njihovim fizičkim pokretima širom prostora kada se privikavaju da prežive u različitim sredinama – rekao je autor studije Majkl Bejm.
Pogledajte kako izgleda ovaj eksperiment:

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vulkan

    Ako vam npr.krave dobiju Eserihiju k.od zaraženog kukuruza -dovoljno je samo 4-5 dana da se izvedu na ispašu (da pasu travu )i sve će da ode kroz creva.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima