≫ 

Prestanite ovo da radite dok se tuširate, da ne biste dobili rak!

Divno je što držite do lične higijene, ali ako preterate, to vas može koštati zdravlja vaših genitalija

  • 0

Svakoj ženi koja drži do sebe, važno je da uvek bude mirišljava i čista, svuda po telu. Međutim, to nikako ne sme da važi i za vašu vaginu!

Znate li vi gde vam se nalazi vagina? Svaka peta žena nema pojma

Boja vaše MENSTRUACIJE otkriva da li ste zdravi ili vam nešto fali

Zapamtite ovo jednom za svagda: unutrašnjost vaše vagine se čisti sama! Ne trebaju joj nikakve specijalne kupke, trljanja, ribanja, pa čak ni voda. Dovoljno je isprati genitalije spolja, a ostalo će se srediti samo.

U suprotnom, otvarate put raznim upalama i infekcijama svog reproduktivnog sistema. Najopasnije od svega je što, ako imate neki od humanih papiloma virusa (HPV, od koji neki sojevi izazivaju zloglasne kondilome), preteranom higijenom možete da podstaknete bujanje malignih ćelija, koje vrlo lako mogu da prerastu u kancer grlića materice ili rak jajnika.

Foto-ilustracija: Profimedia, FreeDigitalPhotos/Carlos Porto, FreeDigitalPhotos/Carlos Porto Foto-ilustracija: Profimedia, FreeDigitalPhotos/Carlos Porto, FreeDigitalPhotos/Carlos Porto

Ženski intimni delovi sadrže više bakterija od bilo kog drugog dela tela, izuzev creva, a za to postoji dobar razlog. Lekari ističu da vagine poseduju sposobnost da se same čiste, a ispiranjem samo narušavamo njenu delikatnu ravnotežu.

Istraživači sa Univerziteta u Teksasu proučavali su odnos između pranja vagine i zaraze HPV-om kod 1.271 žene starosti između 20 i 49 godina.

Printskrin: YouTube/TheTalko Printskrin: YouTube/TheTalko

Rezultati istraživanja pokazali su da pranje vagine gotovo udvostručuje rizik za dobijanje raka jajnika, a stručnjaci damama preporučuju da prestanu sa ispiranjem intimnih delova na ovaj način jer to ugrožava njihovo zdravlje.

- Vagina sadrži više bakterija od bilo kog drugog mesta na telu, a bakterije su tu s razlogom. Ne mogu da zamislim situaciju u kojoj bi njeno pranje bilo korisno, jer tako devojke ispiraju sve što je u njoj, uključujući i zdrave bakterije – poručio je svima profesor ginekologije, Roni Lamont.

Evo kako da napravite piling za telo sa sastojcima koje već imate kod svoje kuće:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA